Meciul dintre Napoli ÅŸi Steaua din cadrul grupelor Europa League a dovedit încă o dată că echipa italiană este foarte periculoasă în ultimul sfert de oră al jocului. Napoli a obÅ£inut victoria în prelungiri, după o lovitură de la colÅ£ul terenului ÅŸi o execuÅ£ie inspirată a lui Cavani din careul stelist.
În principal tactica lui LăcătuÅŸ a fost să menÅ£ină rezultatul alb pe tabelă, scor care îi era suficient echipei bucureÅŸtene pentru a ajunge în primăvara europeană. Åži, dacă era posibil – iar meciul a dovedit-o că a fost posibil - Steaua să încerce să înscrie pe contraatac. Dar Ricardo a dovedit că în România jucătorii nu sunt educaÅ£i să încerce să ÅŸuteze la poartă cu ambele picioare (probabil unul din ele e menÅ£inut doar pentru urcatul în tramvai) ÅŸi a ratat cea mai mare ocazie de gol din prima parte a jocului. A fost o fază contruită frumos de către echipa română, un contratac în viteză la capătul căreia Ricardo s-a bâlbâit cu mingea în careul advers, iar un fundaÅŸ a reuÅŸit să îndepărteze pericolul. După această fază Ricardo a intrat pe invisible ÅŸi nimeni nu l-a mai simÅ£it prezent în joc. Stancu nu s-a remarcat cu nimic.
Prima ocazie de a marca a fost, însă, a italienilor, Hamsik nereuÅŸind să găsească ÅŸutul care să-l surprindă pe TătăruÅŸanu în minutul 7. Trei minute mai târziu Cavani atenÅ£ionează că e în zonă, dar doar cu o execuÅ£ie peste poartă. Cavani dezamăgeÅŸte din nou când bate prost o lovitură liberă (acordată în urma unei intervenÅ£ii la Zuniga) din preajma careului stelist în zid.
Steaua pe contraatac a reuÅŸit de câteva ori să surprindă apărarea echipei din Napoli, dar nu a fost inspirată nici la ÅŸutul de la mare distanţă al lui Anghelov, nici la lovitura de cap a lui Geraldo după o centrare a aceluiaÅŸi Anghelov.
Partea a doua a jocului a început ca ÅŸi prima: Napoli în atac, iar Steaua stând foarte aglomerată în propria jumătate de teren, încercând să dejoace orice construcÅ£ie din jocul gazdelor. Românii scapă cu faÅ£a curată după ce Cavani preia prea larg în careu, iar TătăruÅŸanu are timp să intervină decisiv pentru a îndepărta pericolul.
Echipa italiană a hărÅ£uit în permanenţă apărarea suprapopulată a steliÅŸtilor, care au rezistat bine până la un moment dat când au început să cedeze fizic. S-a simÅ£it că pe final Napoli avea jucători mai proaspeÅ£i, mai bine dispuÅŸi la efort, mai lucizi în joc. Dacă în prima parte atacurile Stelei au apărut preponderent din flancul drept, după pauză singurul jucător care a mai încercat câte ceva în atac pentru echipa română a fost Surdu. DeÅŸi foarte montat în meci ÅŸi având parcă o capacitate de efort mai mare decât a coechipierilor săi, totuÅŸi, el a fost destul de lent în minutul 84 când a ajuns în careul italienilor ÅŸi a fost deposedat bine de către portarul acestora. Presiunea la poarta Stelei a crescut o dată cu trecerea timpului: Cavani în minutul 82 trimite mingea la rădăcina barei după un ÅŸut din unghi, iar Sosa (intrat după pauză) nu-l poate învinge pe TătăruÅŸanu cinci minute mai târziu.
DeÅŸi Steaua a încercat să tragă de timp într-un mod destul de evident, arbitrul nu s-a lăsat impresionat. A cerut targa pentru jucătorul care se afla pe gazon ÅŸi a prelungit partida în consecinţă: cinci minute. Italienii nu au avut nevoie decât de două, pentru că în minutul 92, după o lovitură de la colÅ£, Cavani reuÅŸeÅŸte să înscrie. Spiritele se încing în urma acestui eveniment. Martinovic nervos primeÅŸte o lovitură de la Paolo Cannavaro, care vede de două ori roÅŸu în faÅ£a ochilor: o dată pentru că i-a spart arcada adversarului, iar a doua oară pentru că arbitrul îl trimite în tribună.
Pag. 5 din 22
| 2 art./pag. | Total 44 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy ÅŸi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 ÅŸi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană Å
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 ÅŸi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deÅŸi cicliÅŸtii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediÅ£ie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
ScoÅ£ianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc ÅŸi s-a impus &ic