România - Suedia, semifinala Campionatului European de handbal feminin 2010

Handbal feminin - Campionatul European / Data: 17 Dec. 2010

Suedia reprezint─â marea revela┼úie a Campionatului European, reu┼čind s─â câ┼čtige o grup─â din care au mai f─âcut parte Germania, Ucraina ┼či Olanda, pentru ca în Main Round s─â înving─â Ungaria ┼či principala favorit─â la titlul European, Norvegia. Singura înfrângere din turneu a fost în meciul cu Fran┼úa, la limit─â (scor 21-22).

În urma acestor rezultate, Suedia a câ┼čtigat Grupa principal─â II, devansând Norvegia, ┼či se va lupta pentru un loc în marea final─â cu reprezentativa României, clasat─â a doua în Grupa principal─â I. Înfrângerea cu Danemarca, în al doilea meci al competi┼úiei, s-a dovedit pân─â la urm─â de bun augur pentru tricolore, care au reu┼čit astfel s─â evite în semifinale Norvegia. Suedia pare un adversar mult mai accesibil, tricolorele având un bilan┼ú foarte bun împotriva suedezelor, în fa┼úa c─ârora nu au pierdut decât una din ultimele 9 partide.

Suedia nu a reu┼čit s─â câ┼čtige niciodat─â o medalie la o competi┼úie major─â, performan┼úa de la Campionatul European de handbal feminin din 2010, accederea în semifinale (deocamdat─â), reprezentând cea mai bun─â clasare din istorie. Na┼úionala scandinav─â este îns─â în ascensiune, participând la ultimele 5 edi┼úii ale Campionatului European, precum ┼či la ultima edi┼úie a Jocurilor Olimpice ┼či a Campionatului Mondial. De asemenea, campioana Suediei, IK Savehof, s-a calificat în acest sezon în grupele Ligii Campionilor, în meciurile preliminare eliminând, printre altele, vicecampioana României, Universitatea Cluj.

Suedia este cotat─â ca fiind a treia reprezentativ─â scandinav─â, în urma Norvegiei ┼či Danemarcei, îns─â înaintea Islandei (calificat─â la Euro 2010) ┼či a Finlandei. Cele mai importante juc─âtoare provin de la campioana Suediei, IK Savehof ┼či din campionatele din  Danemarca, Germania ┼či Fran┼úa.

Vedeta echipei este Linnea Torstenson, juc─âtoare la FC Midtjylland (Danemarca), în vârst─â de 27 de ani. Înalt─â de 1,86 m ┼či foarte puternic─â, Torstenson reprezint─â principala ,,gur─â de foc” a Suediei, înscriind nu mai pu┼úin de 36 de goluri la Euro 2010. Cu aceast─â performan┼ú─â ocup─â locul al treilea în topul marcatoarelor, imediat în spatele Cristinei Neagu, care cu 40 de goluri ocup─â locul al doilea în acest top (primul loc fiind ocupat de Bojana Popovic, cu 41 de goluri). În sezonul 2009/2010, pe când evolua la Aalborg DH, Linnea s-a clasat pe locul al patrulea în clasamentul celor mai bune marcatoare din campionatul danez, cu 121 de goluri. A fost una dintre juc─âtoarele de baz─â ale na┼úionalei Suediei la Jocurile Olimpice de la Beijing, precum ┼či la ultima edi┼úie a Campionatului Mondial ┼či a celui European. Alte juc─âtoare esen┼úiale în angrenajul echipei suedeze sunt Johanna Wiberg ┼či Gabriella Kain.

Partida România – Suedia va avea loc sâmb─ât─â, 18 decembrie, de la ora 15.30, la Herning (Danemarca) ┼či va fi transmis─â în direct de TVR 2. Evolu┼úia scorului va putea fi urm─ârit─â în timp real ┼či pe www.sport101.ro.

Surs─â www.ehf-euro.com

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Handbal feminin / Campionatul European / 19 Dec. 2010

România - Danemarca 16-15. Medalie pentru tricolore!

Foto www.ehf-euro.com

România câ┼čtig─â bronzul european, chiar pe p─âmânt danez, dup─â o lupt─â extraordinar─â împotriva Danemarcei

Handbal feminin / Campionatul European / 18 Dec. 2010

România - Danemarca, duel pentru medaliile de bronz la Campionatul European de handbal feminin 2010

Cristina Neagu, in luptă cu apararea daneza
Foto www.ehf-euro.com

România va întâlni Danemarca în finala mic─â a Campionatului European de handbal feminin. Dac─â na┼úionala noastr─â a pierdut la limit─â în fa┼úa marii surprize a turneului, Suedia, cu 23:25, danezele au fost spulberate de Norvegia, pierzând la 10 goluri diferen┼ú─â (19:29)...

Pag. 2 din 15 | 2 art./pag. | Total 29 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole