Germania a câÅŸtigat a doua probă de ÅŸtafetă masculin, disputată miercuri, 5 ianuarie 2011, chiar în faÅ£a propriilor suporteri, la Oberhof. Echipa gazdă îÅŸi ia astfel revanÅŸa după ce la Hochfilzen (Austria) a ratat la mustaţă podiumul, în favoarea FranÅ£ei.
Germania a efectuat doar 2 tururi de penalizare, cel mai mic număr dintre toate echipele din concurs, ÅŸi s-a impus fără dubii, înregistrând un timp cu peste 2 minute ÅŸi 20 de secunde mai bun decât al ocupantei locului secund, surprinzătoarea Cehie. Pe 3 a sosit câÅŸtigătoarea primei ÅŸtafete a sezonului, Norvegia, cu Ole Einar Bjorndalen în ultimul schimb.
Stephan Cristoph, Alexander Wolf ÅŸi Arnd Peiffer au avut evoluÅ£ii constant bune atât pe pârtie cât ÅŸi în poligon, astfel încât Miki Greis a beneficiat de aproape 2 minute avans în faÅ£a urmăritorilor săi, în ultimul schimb. DeÅŸi a avut ceva emoÅ£ii la trecerile prin poligon, folosind toate gloanÅ£ele suplimentare, Greis a reuÅŸit să scape fără tur de penalizare, în condiÅ£iile în care cei mai apropiaÅ£i rivali, italianul De Lorenzi ÅŸi rusul Evgeny Ustyugov, au avut trageri dezastruoase din poziÅ£ia în picioare, efectuând 3 respectiv 5!!! tururi suplimentare.
Cehia a furnizat o mare surpriză, terminând pe locul al doilea, graÅ£ie unei deplasări bune pe schiuri ÅŸi unei comportări excelente în poligon (doar 3 tururi suplimentare). Michal Slesingr a dus o luptă foarte frumoasă ÅŸi echilibrată cu nimeni altul decât cel mai bun biatlonist al tuturor timpurilor, Ole Einar Bjorndalen, pe care l-a învins în sprintul final pentru un loc 2 foarte preÅ£ios pentru Cehia.
Norvegia, lipsită de aportul lui Tarjei Boe ÅŸi Emil Hegle Svendsen, primii doi clasaÅ£i în Cupa Mondială, a avut un start dezastruos, cu nu mai puÅ£in de 6 tururi de penalizare după doar două schimburi. Alexander Os ÅŸi Lars Berger au avut trageri de coÅŸmar din poziÅ£ia în picioare, folosind toate gloanÅ£ele suplimentare ÅŸi efectuând 2 ÅŸi respectiv 4 tururi suplimentare. În aceste condiÅ£ii, deÅŸi a avut o comportare excelentă în poligon, Rune Braattsveen, care a concurat în schimbul al treilea, nu a putut să îi ofere lui Bjorndalen nici măcar o clasare în primii 10.
Marele Ole ÅŸi-a demonstrat încă o dată clasa, dacă mai era nevoie, recuperând fantastic pe schiuri ÅŸi trăgând foarte bine în poligon (a tras cu 0 din poziÅ£ia culcat ÅŸi cu 2 gloanÅ£e suplimentare, dar fără tur de penalizare, din poziÅ£ia în picioare). Este adevărat că ÅŸi reprezentanÅ£ii Italiei ÅŸi Rusiei, care aveau un avans important în lupta pentru un loc pe podium, au avut prestaÅ£ii lamentabile în ultimul schimb, însă saltul de pe o poziÅ£ie din afara Top 10 pe o poziÅ£ie pe podium (care putea fi chiar locul 2, dacă norvegianul nu ar fi fost epuizat de cursa de recuperare) reprezintă o performanţă rarisimă.
Austria, ocupanta locului 2 pe teren propriu, la Hochfilzen, a terminat abia pe locul 13, iar FranÅ£a, bronzul ÅŸtafetei precedentei, a încheiat acum pe 6. Puternica echipă a Rusiei a dezamăgit din nou, încheind pe un deloc onorant loc 14. Evgeny Ustyugov a îngropat orice speranţă a ruÅŸilor la chiar ultima trecere prin poligon, la care a reuÅŸit contraperformanÅ£a de a nu nimeri nici măcar o Å£intă ÅŸi de a efectua, în consecinţă, 5 tururi suplimentare.
Oberhof, 05.01.2011. Rezultatele probei de ştafetă masculin (4 x 7,5 km)
1. Germania 1:23:53.0 (Christoph Stephan, Alexander Wolf, Arnd Peiffer ÅŸi Michael Greis)
2. Cehia 1:30:31.3 (Zdenek Vitek, Jaroslav Soukup, Ondrej Moravec ÅŸi Michal Slesingr)
3. Norvegia 1:33:07 (Alexander Os, Lars Berger, Rune Braattsveen, Ole Einar Bjorndalen)
Sursa foto: www.biathlonworld.com/Eberhard Thonfeld
Pag. 1 din 11
| 2 art./pag. | Total 21 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy ÅŸi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 ÅŸi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană Å
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 ÅŸi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deÅŸi cicliÅŸtii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediÅ£ie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
ScoÅ£ianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc ÅŸi s-a impus &ic