Selby a condus cu 2-0 în prima sesiune, încheind-o la egalitate; după pauză însă a fost aproape tot timpul în urma lui Mark King, doar în jocul opt reuÅŸind să egaleze (4-4); apoi King se desprinde decisiv, câÅŸtigând cu 6-4
Prima sesiune a meciului de deschidere a Mastersului de la Londra – ce se desfăşoară pe Arena Wembley – s-a încheiat la egalitate (2-2). Mark Selby a început mai bine partida ÅŸi ÅŸi-a adjudecat primele două frame-uri. Celălalt Mark al acestui meci, King, a avut un răspuns prompt ÅŸi nu l-a lăsat pe adversarul său să se distanÅ£eze, câÅŸtigând frame-ul cu numărul trei dintr-o vizită la masă cu un break de peste 100 de puncte. Prin această realizare, King a cules din partea publicului ropote de aplauze în momentul în care a adunat 104 puncte. Åži, deÅŸi a avut emoÅ£ii la bila verde, totuÅŸi a reuÅŸit să închidă masa atingând 139 puncte ÅŸi primind din nou aplauzele bine meritate. Jocul următor a fost ceva mai complicat, ambii combatanÅ£i având atât lovituri senzaÅ£ionale, dar ÅŸi greÅŸeli poziÅ£ionale sau de buzunar. Mark King, dacă ar fi pierdut frame-ul, ar fi putut să dea vina ÅŸi pe ghinion întrucât a avut parte ÅŸi de un kick atunci când era într-o poziÅ£ie favorabilă la masă. El a reuÅŸit, însă, să egaleze, descurcându-se mai bine decât Selby când acesta intrase deja în zona snookerelor.
A doua sesiunea i-a aparÅ£inut categoric lui Mark King. DeÅŸi Selby este cel care punctează primul ÅŸi reuÅŸeÅŸte, chiar ÅŸi după un kick, să rămână la masă cu o lovitură fantastică pe bila neagră la buzunarul galben, totuÅŸi el greÅŸeÅŸte spargerea ÅŸi bila roz ÅŸi încheie break-ul cu doar 42 puncte. King, având masa la dispoziÅ£ie, face curat. Se încurcă ÅŸi el la bila galbenă pentru că a pierdut poziÅ£ia, dar Selby comite un fault, iar tizul său nu-l iartă. În jocul următor cel care deschide este Mark Selby; King taie bine la buzunar o bilă roÅŸie, dar doar ca să facă snooker în spatele bilei galbene. Din această poziÅ£ie dificilă Selby comite două faulturi, iar la al doilea Eirian Williams – arbitrul întâlnirii – anunţă „FreeBall”. King desemnează bila maro, însă o loveÅŸte prea uÅŸor ÅŸi o lasă pe marginea buzunarului de mijloc. Selby, deÅŸi spectaculos în acel frame – reuÅŸind chiar o lovitură combinată – totuÅŸi nu strânge decât 59 de puncte după care cedează locul la masă. Iar King reuÅŸeÅŸte să se distanÅ£eze la două jocuri diferenţă după ce închide masa.
Mark Selby reduce din diferenţă în următorul frame, când îl face să cedeze pe adversarul său. DeÅŸi este nevoit să-ÅŸi dezvolte break-ul preponderent cu bila roz – întrucât cea neagră era blocată – totuÅŸi Bufonul din Leicester readuce egalitatea pe tabelă într-un mod spectaculos, adunând 106 puncte dintr-o urcare la masă.
Frame-ul cu numărul al nouălea îi aparÅ£ine lui King, care punctează primul jucând spectaculos. Este nevoit să se oprească pentru că ratează bila roz la mijloc. Selby greÅŸeÅŸte ÅŸi el o lovitură cu sprijinul, iar King închide masa în stil mare demonstrând că nu este degeaba printre primii 16 ai lumii.
Ultimul frame al partidei este unul mai aparte. Un joc cu o masă foarte complicată, la care ambii oponenÅ£i s-au cam întrecut în greÅŸeli, îl face pe Mark King să aducă în discuÅ£ie refacerea frame-ului. Ceea ce părea în primă fază o glumă devine realitate ÅŸi, la reluare, acelaÅŸi King are prim planul. El punctează primul, dar se încurcă având doar 50 de puncte. Nu-l mai iartă, însă, pe câÅŸtigătorul de anul trecut al acestui turneu când acesta ratează o lovitură de distanţă ÅŸi încheie meciul cu scorul de 6-4.
Cei doi au disputat anul trecut două partide. În ambele câÅŸtig de cauză a avut Bufonul din Leicester: atât în optimile Openului Galez (28 ianuarie 2010), cât ÅŸi sferturile Mastersului de la Shanghai (10 septembrie 2010).
Într-o postare de pe 8 ianuarie 2011 pe blogul personal, Mark Selby părea încrezător în legătură cu turneul Masters de la Londra: „Joc cu Mark King în prima rundă ÅŸi asta va fi dificil. El este un oponent redutabil ÅŸi un jucător grozav, dar ÅŸtiu că dacă voi avea la mine jocul de tip A îl voi putea învinge.
Am avut un început de an competiÅ£ional perfect câÅŸtigând prima grupă a Championship League. A fost o grupă dificilă cu ÅŸase dintre jucători între primii opt din lume, dar m-am descurcat bine. Într-un fel a fost chiar bine că am fost implicat în această grupă pentru că am avut ocazia de a-mi testa forma de joc cu meciuri în compania oponenÅ£ilor de top, iar faptul că am ieÅŸit învingător reprezintă un start perfect pentru noul an.”
Pag. 7 din 29
| 2 art./pag. | Total 57 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy ÅŸi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 ÅŸi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană Å
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 ÅŸi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deÅŸi cicliÅŸtii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediÅ£ie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
ScoÅ£ianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc ÅŸi s-a impus &ic