Chinezul Ding reuşeşte să-l învingă cu 6-4 pe Mark Williams, deşi acesta din urmă părea că poate reveni în meci după ce a ajuns de la scorul de 5-2 la 5-4
În debutul celui de-al treilea meci al Mastersului Londonez, Ding – cel care deschide primul frame – are parte de o mică surpriză: constată că bila de joc nu este pe masă. Jan Verhaas – cel care a arbitrat această patidă – reglează neajunsul şi meciul poate începe oficial. Tot bilă albă îi joacă o festă chinezului când poposeşte în buzunar, permiţându-i astfel lui Williams să puncteze la masă. Nu decisiv însă, întrucât ratează bila neagră după ce adună doar 27 de puncte. Ding riscă din nou şi greşeşte, dar şi Williams comite o eroare: pune tacul prea mult la baza bilei albe şi o saltă peste bila roz ratând-o pe aceasta din urmă. Adversarul său vine la masă şi, cu mici şovăieli, o şi închide.
Următorul joc se anunţă încă de la deschidere unul tactic: Williams reuşeşte din prima un snooker în spatele bilei verzi. Galezul este cel care din două vizite în care punctează îl face pe Ding să cedeze. Şi frame-ul următor este unul care se joacă tot în zona tactică. Pentru început, Williams speculează nişte erori comise de Ding şi ajunge la un moment dat să adune 51 de puncte. Dar chinezul reduce din handicap. Ambii se încurcă apoi la bila galbenă care refuză să poposească în buzunar. Galezul comine un fault şi-i lasă bilă de atac lui Ding Junhui, iar acesta, cu emoţii, reuşeşte să introducă şi bilele maro şi albastră pentru a duce scorul la 2-1. Sesiunea se încheie 3-1, pentru că Mark Williams ratează deschiderea şi, deşi Ding nu se descurcă din prima, totuşi galezul mai greşeşte o dată, iar greşeala asta îl costă frame-ul.
Ding pare că se desprinde deja periculos în debutul sesiunii decisive. El câştigă un frame în care punctează mai bine, dar care are parte şi de multe lovituri tactice. Mark Williams duce scorul la 4-2 după un joc câştigat la bila verde. În acest frame, galezul mai ratează şi o bilă la buzunar, încercând o lovitură spectaculoasă cu bila albă, care ar fi trebuit să planeze peste mănunchiul de bile roşii. El comite chiar un fault incredibil când strecoară bila de joc printre toate cele trei bile roşii rămase pe masă, dar cel mai important e că iese învingător.
Ding ajunge în situaţia în care ar fi mai avut nevoie doar de un singur joc pentru a câştiga meciul, întrucât din două urcări la masă îşi adjudecă frame-ul cu numărul şapte. Cu toate astea galezul Mark Williams pare că nu simte presiunea şi reduce diferenţa de scor când manageriază bine situaţia de la masă determinându-l pe Ding să cedeze. Şi în jocul următor tot Williams este în prim plan, el punctând primul şi speculând bine greşelile pe care Ding le comite la loviturile de distanţă. Scorul devine prin urmare 4-5 şi părea că meciul se îndrepta către un joc decisiv.
Însă chinezul Ding Junhui contrazice aşteptările. Deşi Williams este primul care punctează, el nu o face decisiv. Şi după un joc care devine ceva mai complicat el pierde partida, lui Ding ieşindu-i bine lovitura crucială la bila verde ce se afla pe manta dreaptă.
După meci, Ding a declarat: „Mark a jucat bine revenind la scorul de 5-4, deci a trebuit să am o replică pe măsură. Am mai jucat cu el de câteva ori sezonul acesta şi de fiecare dată am fost învins. Acum mi-a crescut încrederea întrucât am reuşit să câştig şi eu în faţa lui. Nu vreau să mă gândesc la câştigarea turneului, ci doar să mă relaxez şi să-mi pregătesc bine următorul meci.”
Mark Williams: „A fost un meci frumos. Unele frame-uri s-ar fi putut încheia altfel. Dacă eu l-aş fi câştigat cu totul alta era soarta acestui meci. Când am dus scorul la 5-4 am fost sigur că pot să câştig, însă el a reuşit un break frumos şi încheiat partida.”
Anul trecut cei doi jucători s-au întâlnit de patru ori. Galezul l-a învins pe Ding în finala Openului Chinezesc şi în sferturile Openului Mondial. Ding a câştigat în faţa lui Mark Williams în cadrul Championship League (23 maritie 2010). Au avut parte şi de un rezultat de egalitate în cadrul Premier League (30 septembrie 2010).
Sursa declaraţii: www.worldsnooker.com
Pag. 19 din 29
| 2 art./pag. | Total 57 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 şi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană �
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 şi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deşi cicliştii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediţie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus &ic