Mark Allen îşi adjudecă primul frame după un joc lung. El este primul care punctează după ce Neil Robertson ratează complet o lovitură de siguranţă, invitându-şi parcă adversarul să câştige. The Pistol, însă, adună doar 63 de puncte şi este nevoit să cedeze rândul la masă. Jocul se transformă apoi într-o bătălie tactică. Neil ajunge să aibă nevoie de două snookere şi revine la masă, dar nu reuşeşte să jongleze cum şi-ar fi dorit printre bile şi pierde. Frame-ul următor îi revine tot lui Allen. Neil Robertson are prima şansă, dar îi lasă o bilă roşie pe buzunarul superior stâng, iar Mark Allen îl face să cedeze pe adversarul său.
Prima sesiune se încheie la egalitate, întrucât australianul câştigă următoarele două frame-uri. În jocul cu numărul trei el reuşeşte să-i facă un snooker dificil lui Allen în spatele bilei galbene. Nord-irlandezul ratează şi, după o lovitură spectaculoasă cu manta la buzunarul de mijloc, Neil micşorează diferenţa de scor. Apoi egalează, Allen întorcându-i cumva serviciul din primul frame. Acesta îi lasă practic masa la dispoziţie după o greşeală tactică. Chiar dacă Neil Robertson nu încheie dintr-o vizită la masă sesiunea, el îşi pune din nou oponentul în poziţie de snooker. Acesta face un fault şi pierde frame-ul.
În jocul cu numărul cinci, din două vizite la masă, ambele cauzate de erori comise de Allen, Robertson preia pentru prima dată în meci conducerea. Este egalat într-un frame în care ambii concurenţi riscă la început. Acest al şaselea joc se transformă pe parcurs într-unul distructiv: cu foarte multe bile roşii trimise în jumătatea inferioară a mesei şi bila albă păstrată cât mai aproape de manta superioară. Allen nu-i mai iartă a doua greşeală pe care Robertson o face şi egalează şi el la trei.
Australianul intră din nou în avantaj în urma jocului cu numărul şapte, după o lovitură de distanţă executată ca un adevărat maestru. Asta deşi Allen a îndepărtat bine bila albă în jumătatea inferioară a mesei, undeva în apropierea buzunarului galben. Şi în jocul următor Robertson este sclipitor la unele execuţii, dar cel care-şi adjudecă totuşi frame-ul este Mark Allen.
The Pistol preia din nou conducerea pe tabela de scor. El speculează bine o ratare a oponentului şi-l face să renunţe la penultim joc al meciului. Primul care punctează în ultimul frame este Mark Allen. El ratează lovitura de buzunar după ce a adunat 69 de puncte, dar are noroc întrucât bila albă se plasează bine în spatele bilei galbene. Atât Neil, cât şi Mark încearcă unele lovituri riscante care nu ies aşa cum au plănuit ei. Şi australianul ajunge chiar în situaţia de a mai avea nevoie de trei snookere pentru a mai spera la ceva. Revine totuşi la masă, dar nu reuşeşte să introducă bila neagră şi meciul se încheie cu scorul de 6-4 în favoarea nord-irlandezului Mark Allen.
După această partidă, învingătorul a declarat: „Nu trebuie să mă las dus de val, dar această victorie îmi dă multă încredere. Dacă am reuşit să-i înving pe campionul mondial în exerciţiu şi pe Ronnie O'Sullivan asta demonstrează că şi jocul meu e foarte bun – chiar nu îmi amintesc să fi ratat vreo bilă uşoară în acest meci. Ştiu că am pierdut multe semifinale, dar asta nu mă descurajează deloc. Dacă o să fiu învins şi mâine am să revin anul viitor, la următorul turneu şi am să încerc din nou. Dacă voi fi perseverent sunt convins că am să câştig şi un titlu. Bunul meu prieten, Joe Swail, a jucat în nouă semifinale până să ajungă într-o finală. Poate că m-am molipsit de la el.”
La rândul său numărul doi la nivel mondial, Neil Robertson, a spus: „A fost un joc strâns, sunt mulţumit de modul cum am evoluat, dar am toată consideraţia pentru Mark. El a rămas concentrat şi determinat să câştige până la capăt. De fiecare dată când a avut ocazia el a punctat decisiv. A fost un meci cu o confruntare grea şi foarte bun din punct de vedere calitativ.”
Sursă declaraţii: www.worldsnooker.com, Sursă foto belfasttelegraph.co.uk
Pag. 6 din 29
| 2 art./pag. | Total 57 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 şi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană �
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 şi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deşi cicliştii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediţie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus &ic