Raliul Monte Carlo PS1-PS9

Stiri - Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / Data: 21 Ian. 2011

La finalul primei zile de concurs (PS1-PS4)  liderul clasamentului general era campionul en-titre al IRC, Juho Hanninen. Pilotul Skoda avea un avans de 44,5 secunde fa┼ú─â de ocupantul pozitie secunde, Freddy Loix.  Petter Solberg a încheiat ziua pe pozi┼úia a treia, la doar 11 secunde de Loix.

Francois Delecour, francezul care promoveaz─â imaginea României la Monte Carlo, a încheiat prima zi din competi┼úie pe locul 8, în timp ce Marco Tempestini, italianul cu licen┼ú─â româneasc─â, a ocupat pozi┼úia 25 în clasament.

Ziua a doua a început f─âr─â surprize mari. Juho Hanninen a avut cel mai bun timp pe PS5, urmat de Solberg la doar 2 sutimi de secund─â ┼či de coechipierul s─âu de la Skoda, Jan Kopecky. Proba a ┼časea a raliului i-a avut ca protagoni┼čti pe Bryan Bouffier ┼či Petter Solberg.  Norvegianul nu s-a putut impune ┼či a ocupat locul doi în clasament, la doar 1,2 secunde de Bouffier. Juho Hanninen termin─â pe pozi┼úia a treia, la 5.2 secunde de lider.

A doua parte a zilei a adus mari schimbari, atât  din punct de vedere al condi┼úiilor meteo cât ┼či în clasament. Dup─â ce în parcul de service majoritatea pilotilor au ales în continuare pneuri soft, ace┼čtia au ajuns s─â regrete decizia odat─â ajun┼či pe probe, unde au fost întâmpina┼úi de z─âpad─â ┼či ghea┼ú─â. Astfel, Petter Solberg ┼či Juho Hanninen au terminat speciala cu num─ârul 7 pe locurile 13 ┼či 14. Pe primele dou─â locuri s-au clasat Bryan Bouffier ┼či Francois Delecour, ambii alegând pneuri cu cuie.  Ultima prob─â a zilei, PS8 l-a avut câ┼čtig─âtor pe Francois Delecour, urmat de Bryan Bouffier ┼či Florian Gonon, ultimul pilotând un Subaru Impreza.

În proba special─â 9 cel mai bun timp îl are Stephane Sarrazin, urmat de Juho Hanninen ┼či Guy Wilks. Marco Tempestini a abandonat înainte de startul PS 9, din cauza unei defec┼úiuni la motorul Peugeot-ului 207 S2000.

Clasament dup─â primele 9 probe speciale:
Poz    Pilot    Ma┼čin─â    Timp/Ecart
1    Bryan Bouffier    Peugeot 207    2:32:47,3
2    Francois Delecour    Peugeot 207    +00:39,7
3    Freddy Loix    Skoda Fabia    +00:51,8
4    Guy Wilks    Peugeot 207    +00:59,9
5    Stephane Sarrazin    Peugeot 207    +01:17,9
6    Juho Hanninen    Skoda Fabia    +02:14,9
7    Petter Solberg    Peugeot 207    +03:30,2
8    Nicolas Vouilloz    Skoda Fabia    +05:29,5
9    Jan Kopecky    Skoda Fabia    +07:40,1
10  Toni Gardemeister    Peugeot 207    +08:07,5

Referin┼úe:  Eurosport, ircseries.com, acm.mc

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 13 Noi. 2010

Abu Dhabi ÔÇô Primele dou─â sesiuni de antrenament

Prima sesiune de antrenamente din Abu Dhabi a început pe o pist─â ud─â, ceea ce le-a pus probleme destul de mari pilo┼úilor. Fauzy, Hamilton, Glock, Schumacher, Rosberg, Alguersuari, Petrov, Klien, Vettel ┼či Massa sunt pilo┼úii care au ie┼čit de pe traseu la un moment dat.

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 12 Noi. 2010

Wales Rally GB ÔÇô Ultima etapa de WRC din acest sezon

Ultima etap─â a celei mai importante competi┼úii din lumea raliurilor, WRC, se desf─â┼čoar─â în acest weekend în Marea Britanie, în regiunea Cardiff. Aceasta nu este numai ultima etap─â a sezonului, ci ┼či ultima reprezenta┼úie a ma┼činilor WRC în configura┼úia actual─â.

Pag. 5 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole