Chinalife Xingpai Hainan Classic ÔÇô rezultatele primei zile

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 10 Mar. 2011

Turneul cu numele Chinalife Xingpai Hainan Classic este unul de tip invita┼úional. El se afl─â la edi┼úia inaugural─â ┼či va avea loc în perioada 10-13 martie 2011. Printre vedetele invitate s─â ia parte la întrecere se num─âr─â Stephen Hendry – de ┼čapte ori campion mondial, John Higgins – actualmente num─ârul 1 mondial ┼či de┼úin─âtor al titlului de Campion al Regatului Unit, Neil Robertson – campionul mondial în exerci┼úiu ┼či Ding Junhui – favoritul publicului, cel mai bun juc─âtor de snooker de origine chinez─â, câ┼čtig─âtor al Mastersului Londrei anul acesta. Probabil una din surprizele organizatorilor o reprezint─â convocarea în cadrul evenimentului a legendarului Dennis Taylor, care îl înlocuie┼čte pe Mark Allen – acesta din urm─â spunând pas competi┼úiei din provincia chinez─â Hainan. Cao Yupeng îl va înlocui în cadrul întrecerii pe Marco Fu – un alt juc─âtor din top 16 care nu se va prezenta anul acesta la Chinalife Xingpai Hainan Classic.

Locul în care se va desf─â┼čura acest turneu invita┼úional este unul deosebit: ora┼čul Boao – din provincia chinez─â Hainan, are o plaj─â fantastic─â c─âtre o mare de un albastru clar, într-o zon─â cu clim─â tropical─â. Loca┼úia aceasta exotic─â a fost gazda evenimentului „Miss World” în cinci din ultimii ┼čapte ani.

Sportivii prezen┼úi sunt împ─âr┼úi┼úi în patru grupe: Grupa A: John Higgins, Peter Ebdon, Stephen Hendry ┼či Li Yan, Grupa B: Neil Robertson, Jamie Cope, Cao Yupeng ┼či Jin Long, Grupa C: Shaun Murphy, Ali Carter, Dennis Taylor ┼či Tian Pengfei ┼či Grupa D: Ding Junhui, Graeme Dott, Ricky Walden ┼či Yu Delu. Cei care vor ob┼úine locul 1 pentru fiecare grup─â vor accede în semifinale.

În cadrul grupelor meciurile vor fi foarte scurte: se va juca în sistemul cel mai bun din trei frame-uri. Semifinalele se vor derula dup─â sistemul cel mai bun din nou─â frame-uri, iar finala dup─â sistemul cel mai bun din 13 jocuri.

Organizatorii pun la b─âtaie premii serioase, campionul urmând s─â plece acas─â cu suma de 40.000 de lire sterline, iar finalistul cu 18.000 de lire sterline. Pentru accederea în semifinale sportivii vor primi 7.000 de lire sterline; cei ce nu s-au clasat în cadrul grupelor pe locul frunta┼č vor fi ┼či ei recompensa┼úi pentru efortul depus: pentru locul al doilea se acord─â 3.500 lire sterline, pentru cel de-al treilea 1.500 de lire sterline, iar pentru ultimul loc doar 500 de lire sterline. Se pun la b─âtaie bani ┼či pentru realizarea break-ului maxim - 5.000 de lire sterline, iar pentru cel mai mare break al turneului doar 1.000 de lire sterline.

În prima zi a competi┼úiei au avut loc urm─âtoarele meciuri:

Grupa A:
 

 • John Higgins - Peter Ebdon (2–1) – Ebdon a luat primul frame în urma a dou─â urc─âri la mas─â (24 ┼či 58 de puncte); a avut apoi ┼čansa s─â î┼či adjudece ┼či jocul cu num─ârul doi, dar a ratat lovitura la buzunarul superior stâng ┼či Higgins (cu mici ezit─âri) a închis masa (1-1). În jocul decisiv, Peter Ebdon ajunge la final s─â mai aib─â nevoie de trei snookere pentru a egala, îns─â nu are timp pentru a┼ča ceva întrucât John Higgins introduce ┼či ultima bil─â ro┼čie ┼či pecetluie┼čte soarta partidei.

 

 • Stephen Hendry - Li Yan (2-0)

 

 • Stephen Hendry - Peter Ebdon (2-1)


Grupa B:

 • Neil Robertson - Cao Yupeng (2–1) – surpriz─â pl─âcut─â din partea tân─ârului Yupeng. El pierde frame-ul de deschidere, dup─â ce rateaz─â o lovitur─â de siguran┼ú─â, dar se redreseaz─â în cel de-al doilea. Australianul gre┼če┼čte lovitura pe buzunarul verde ┼či Cao Yupeng duce meciul în decisiv. Din p─âcate, de┼či are ┼čanse bune s─â construiasc─â un break consistent în jocul cu num─ârul trei, Yupeng se încurc─â repede. Are nevoie la finalul frame-ului de dou─â snookere pentru a mai spera la ceva, dar când revine la mas─â rateaz─â complet lovitura ┼či e nevoit s─â cedeze jocul.

 

 • Neil Robertson – Jamie Cope (1-2) – a fost cel mai consistent meci al zilei. Ambii sportivi au ar─âtat un snooker de calitate ┼či break-urile pe care le-au construit în fiecare din cele trei frame-uri jucate au avut valori de peste 50 de puncte: în primul Jamie Cope este la un pas de a realiza un break de peste 100 de puncte, dar se opre┼čte doar la 92 de puncte, în cel de-al doilea Robertson r─âspunde cu un 101, iar Cope închide meciul printr-un break de 63 de puncte.

 

 • Jamie Cope 2-0 Jin Long


Grupa C:
 

 • Ali Carter - Dennis Taylor (2–0) – dac─â în primul joc veteranul de 62 de ani s-a ┼úinut destul de aproape de mai tân─ârul s─âu adversar, în cel de-al doilea a fost surclasat la zero de c─âtre Ali Carter – care a câ┼čtigat acest ultim frame prin mai multe vizite la mas─â (cele mai mari break-uri având valorile de 28 ┼či 24 de puncte). În cel dintâi joc, telefonul mobil care suna în public nu l-a ajutat prea mult pe Dennis Taylor, pentru c─â Ali Carter a reu┼čit atacul pe bila roz, care era chiar bila decisiv─â. Oricum Dennis Taylor anun┼úase oricum pe 4 martie 2011 faptul c─â: „Poate c─â nu am s─â-i pot bate la snooker, dar am s─â ies victorios la o întrecere de golf.”
 • Shaun Murphy - Tian Pengfei (2-1) – Shaun Murphy rateaz─â de dou─â ori bila neagr─â de pe punct de-a lungul primului joc, iar la final, dup─â o lovitur─â spectaculoas─â la aceea┼či bil─â neagr─â ┼či un tur de mas─â al bilei albe îi las─â adversarului bila ro┼čie pe care o atac─â pe marginea buzunarului superior drept ┼či pierde jocul. Murphy egaleaz─â apoi având o evolu┼úie consistent─â la mas─â (un break de 67 de puncte, urmat de unul de 19 puncte) ┼či-l face pe Tian Pengfei s─â se a┼čeze mai comod în fotoliu. Totu┼či acesta revine la mas─â pentru a exersa unele lovituri, dar pentru c─â rateaz─â din prima el renun┼ú─â (1-1). Un gest de fair-play destul de neobi┼čnuit al lui Tian Pengfei – el anun┼ú─â un fault pe care l-a comis atingând neregulamentar cu tacul bilele ro┼čii, de┼či arbitrul nu anun┼úase nimic – îi aduce chinezului înfrângerea.


Grupa D:
 

 • Graeme Dott - Ding Junhui (2-0) – Graeme Dott î┼či adjudec─â primul frame care este mai echilibrat, apoi are o evolu┼úie excelent─â la mas─â în cel de-al doilea pe care ┼či-l adjudec─â printr-un break de 141 de puncte.
 • Graeme Dott 2-0 Ricky Walden
 • Yu Delu 2-0 Ricky Walden


Surs─â: www.110sport.tv

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 29 Ian. 2011

Shoot-Out - Snookerul cu viteza Rachetei

Snookerul intr─â ┼či el în epoca vitezei. ┼×i nu m─â refer aici numai la Premier League – care a devenit deja un campionat clasic ┼či va intra în curând în cadrul circuitului turneelor cotate cu puncte, ci m─â refer la noile concepte în care juc─âtorii sunt pu┼či sub presiune...

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 22 Noi. 2010

Michael Holt întrerupe seria lui John Higgins

Michael Holt

Dup─â meciul în care revenise de la un handicap de 3-1 împotriva lui Shaun Murphy, Michael Holt învinge un alt juc─âtor de top în final─â. Nu numai Murphy ┼či Higgins au fost surclasa┼úi de juc─âtorul de 32 de ani pe parcursul turneului, ci ┼či al┼úi doi juc─âtori din primii 16 din lume: Mark Selby ┼či Stephen Maguire.

Pag. 6 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole