John Higgins merge în semifinalele Chinalife Xingpai Hainan Classic

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 11 Mar. 2011

John Higgins trece ┼či de Stephen Hendry ┼či de Li Yan, dup─â ce în ziua precedent─â îl învinsese pe Peter Ebdon. În ambele meciuri disputate de Vr─âjitorul din Wishaw vineri 11 martie 2011 s-a înregistrat acela┼či scor, 2-0 în favoarea sa. Higgins accede astfel în semifinale, de┼či compatriotul s─âu, Stephen Hendry, luase cu o zi înaint o op┼úiune serioas─â prin cele dou─â victorii în meciurile cu Peter Edbon ┼či Li Yan. John Higgins îl va întâlni pe Ali Carter în semifinale, iar Graeme Dott va juca în aceea┼či faz─â competi┼úional─â cu Jamie Cope.  

Rezultate ale turneului de snooker Chinalife Xingpai Hainan Classic:

Grupa A:

John Higgins – Stephen Hendry (2-0) – Primul frame este unul echilibrat ┼či se joac─â la început în zona tactic─â. De┼či Hendry construie┼čte un break magistral de 43 de puncte, el e nevoit s─â-┼či întrerup─â evolu┼úia la mas─â. Gre┼če┼čte apoi o lovitur─â de siguran┼ú─â ┼či Higgins îi fur─â jocul la un singur punct: 50-49! În frame-ul urm─âtor Hendry risc─â un atac de la distan┼ú─â pe buzunarul superior drept, iar Higgins închide meciul.

John Higgins – Li Yan (2-0) – Higgins îi pred─â o lec┼úie de snooker mai tân─ârului s─âu adversar. Ultimul joc ┼či-l adjudec─â printr-un break de 91 de puncte.

Peter Ebdon - Li Yan (2-0)

Grupa B:

Neil Robertson – Jin Long (1-2) – victorie de prestigiu a chinezului Jin Long în fa┼úa campionului mondial în exerci┼úiu. Primul frame se joac─â pân─â la ultimele trei bile: albastr─â, roz, neagr─â. Pe cea dintâi Jin Long reu┼če┼čte în cele din urm─â s─â o introduc─â în urma unei lovituri de distan┼ú─â la buzunarul verde ┼či s─â duc─â astfel scorul la 0-1 în favoarea sa. F─âr─â s─â str─âluceasc─â Neil revine în meci (1-1), dar nu reu┼če┼čte s─â-i ascund─â suficient de bine bila alb─â în spatele celei galbene adversarului (în frame-ul urm─âtor), iar acesta cu un atac de distan┼ú─â foarte curajos duce scorul la 1-2.

Jamie Cope - Cao Yupeng (2-0)

Jin Long - Cao Yupeng (2-1)

Grupa C:

Ali Carter – Shaun Murphy (2-1) – Primul joc a fost unul foarte ciudat, Carter i-a creat foarte multe probleme adversarului s─âu: l-a exasperat practic cu pozi┼úiile de snooker pe care le g─âsea – cea mai grea a fost cea de pe manta inferioar─â, între bilele verde, roz ┼či galben─â (primele aflate tot pe mant─â, iar ultima pe punctul ei). Din aceast─â situa┼úie dificil─â Murphy nu a reu┼čit s─â ias─â lovind cu tacul de sus în jos, ci atunci când a încercat bila ro┼čie pe toat─â lungimea mesei. Un r─âu nu vine niodat─â singur. Dac─â bilele nu prea au fost cu el în acest frame, nici arbitrul de origine chinez─â nu i-a dat ascultare lui Shaun. El îi cerea s─â-i fie ┼čtears─â bila de joc, iar abitrul r─âmânea impasibil de parc─â i s-ar fi vorbit într-o limb─â str─âin─â. A fost un moment mai hilar – ┼či Carter era amuzat de situa┼úie – al acestui frame pe care C─âpitanul Carter ┼či l-a trecut în cont. Murphy egaleaz─â apoi la scor, dar Ali Carter face un break de 88 de puncte în frame-ul al treilea ┼či închide partida.

Tian Pengfei - Dennis Taylor (2-0)

Shaun Murphy - Dennis Taylor (2-0)

Grupa D:

Yu Delu - Ricky Walden (2-0)

Ding Junhui - Ricky Walden (2-1) – O ratare la buzunarul galben îi aduce lui Ding primul frame în urma închiderii mesei. Un kick îi întrerupe evolu┼úia la mas─â lui Ding în jocul cu num─ârul doi, Walden construie┼čte un break de 62 de puncte, urmat de un snooker în spatele bilei galbene. Chinezul – num─ârul cinci la nivel mondial – face fault ┼či ratare, iar oponentul s─âu închide frame-ul (1-1). Dar Ding trebuia s─â ob┼úin─â m─âcar o victorie de prestigiu în fa┼úa cona┼úionalilor s─âi ┼či cu un break de 113 puncte reu┼če┼čte s─â pecetluiasc─â soarta întâlnirii. Înaite de meci se pare c─â Ricky Walden a fost la spital din cauza unei intoxica┼úii alimentare, ne informeaz─â site-ul 110sport.tv.

Ding Junhui – Yu Delu (0-2) – aproape de nerecunoscut Ding. O evolu┼úie destul de ┼čtears─â la acest turneu. El risc─â o lovitur─â cu bila alb─â foarte aproape de bila galben─â – pe care o las─â pe marginea buzunarului superior drept, gre┼če┼čte ┼či pierde primul joc. Apoi, Yu Delu are o evolu┼úie excelent─â la mas─â ┼či în urma unui break de 101 puncte ob┼úine o victorie bine meritat─â.

Surs─â: www.110sport.tv
    

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 29 Ian. 2011

Shoot-Out - Snookerul cu viteza Rachetei

Snookerul intr─â ┼či el în epoca vitezei. ┼×i nu m─â refer aici numai la Premier League – care a devenit deja un campionat clasic ┼či va intra în curând în cadrul circuitului turneelor cotate cu puncte, ci m─â refer la noile concepte în care juc─âtorii sunt pu┼či sub presiune...

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 22 Noi. 2010

Michael Holt întrerupe seria lui John Higgins

Michael Holt

Dup─â meciul în care revenise de la un handicap de 3-1 împotriva lui Shaun Murphy, Michael Holt învinge un alt juc─âtor de top în final─â. Nu numai Murphy ┼či Higgins au fost surclasa┼úi de juc─âtorul de 32 de ani pe parcursul turneului, ci ┼či al┼úi doi juc─âtori din primii 16 din lume: Mark Selby ┼či Stephen Maguire.

Pag. 6 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole