Jamie Cope îl spulberă pe Grame Dott

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 12 Mar. 2011
Foto www.worldsnooker.com

În cea de-a doua semifinală de la Chinalife Xingpai Hainan Classic, Jamie Cope câştigă categoric în faţa scoţianului Graeme Dott (5-1). Englezul nu numai că-i ia şansa să câştige măcar 18.000 de lire sterline adversarului, ci deschide meciul cu un break de 142 de puncte. În prima zi a turneului Graeme Dott realizase un break de 141 de puncte. Părea că va fi câştigătorul premiului pentru cel mai mare break al turneului, dar, deocamdată, Jamie nu a fost de acord cu acest lucru. Rămâne să vedem ce se va întâmpla şi mâine din acest punct de vedere.
 
În al doilea frame scoţianul taie prea mult o bilă pentru buzunarul de mijloc şi The Shotgun închide jocul (2-0). Lucrurile nu merg deloc în favoarea lui Graeme, care pierde şi următoarele două frame-uri şi termină prima sesiune cu un surprinzător 4-0.
 
Dott reuşeşte totuşi să-şi salveze onoarea în jocul cu numărul cinci. Îşi începe break-ul câştigător cu o lovitură superbă de distanţă, are ce-i drept şi noroc pe parcursul evoluţiei la masă (când o bilă roşie ratată la buzunarul superior stâng poposeşte în cel galben) şi se descurcă apoi bine. Suficient de bine pentru a obţine primul şi singurul său joc din acea partidă.
 
Cope nu-i dă totuşi nicio şansă în frame-ul al şaselea. El ascunde bine bila albă după cea maro, iar Graeme comite fault şi ratare, lăsând în acelaşi timp şi posibilitatea atacului. Deşi nu are parte de cea mai uşoară masă (multe bile roşii sunt plasate pe manta superioară) Cope gestionează corect oportunitatea pe care o are şi termină partida cu scorul de 5-1.

 

Galerie imagini

Foto www.worldsnooker.com

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 04 Feb. 2011

Tatăl lui John Higgins ne-a părăsit

Foto www.worldsnooker.com

În această dimineaţă John Higgins junior a aflat că starea de sănătate a tatălui său s-a agravat. Asta l-a determinat pe sportivul numărul 1 la nivel mondial în lumea snookerului să se retragă din cadrul Mastersului Gemaniei şi să ia primul avion către Scoţia.

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 31 Ian. 2011

Numele lui e Bond. Nigel Bond!

Nigel Bond

Veteranul de 45 de ani, Nigel Bond, dovedeşte că are capacitatea de a se descurca foarte bine sub presiune şi iese victorios în ediţia inaugurală a Snooker Shoot-Out. El este actualmente clasat pe locul 37 la nivel mondial, dar în anii 1990 s-a bătut de la egal la...

Pag. 4 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole