Dinamo ÔÇô Rapid 0-0. Egal chinuit

Fotbal - Liga I / Autor: Florentin Nica / Data: 13 Mar. 2011

Cel mai a┼čteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzin─â. Poate doar ciocnirea violent─â de la mijlocul primei p─âr┼úi a jocului dintre Oscar Rubio ┼či Mihai Roman ┼či ┼čutul lui Alexe ce a zguduit transversala por┼úii ap─ârate de Coman s─â mai dea culoare unei partide în care ambele forma┼úii s-au str─âduit din r─âsputeri s─â se anihileze reciproc. Problema e c─â au reu┼čit prea bine asta ┼či au anihilat ┼či fotbalul în acest fel.

Dinamo a început mai bine, în minutul al doilea Dani Coman a bâlbâit o minge în careul propriu ┼či Torje nu a reu┼čit s─â profite. Apoi meciul s-a transformat în unul haotic, lipsit de o viziune de ansamblu a jocului, ambele echipe fiind determinate mai degrab─â s─â distrug─â construc┼úia advers─â decât s─â încerce s─â creeze faze de atac. Consecin┼úa acestui tip de a privi lucrurile pe teren a fost o accidentare destul de urât─â a funda┼čului stânga dinamovist Oscar Rubio, care, încercând s─â-l opreasc─â pe Mihai Roman, s-a ciocnit cu acesta ┼či a fost nevoit s─â p─âr─âseasc─â terenul într-o ambulan┼ú─â. Rapidistul a resim┼úit mai pu┼úin lovitura, dar a avut ┼či el nevoie de îngrijiri medicale. ┼×i a fost înlocuit în partea a doua a jocului.
    Cu toate c─â nu a str─âlucit deloc, Dinamo a fost echipa cu ocaziile mai mari. Multe dintre ele îns─â nu au venit în urma unei viziuni clare asupra situa┼úiei din teren, ci mai degrab─â în urma unor execu┼úii personale mai mult sau mai pu┼úin inspirate. Pe finalul primei p─âr┼úi de joc s-au înmul┼úit atacurile la poarta Rapidului: într-o prim─â faz─â Bakaj – la cea dintâi apari┼úie a sa în tricoul „câinilor” - preia în careu, se întoarce frumos ┼či ┼čuteaz─â, dar Dani Coman este greu de p─âc─âlit. Apoi, Torje preia ┼či ┼čuteaz─â din careul advers, dar doar pe lâng─â poart─â. Alexe a reu┼čit cea mai frumoas─â faza a meciului: el a zguduit transversala cu un ┼čut din apropierea careului în al doilea minut de prelungire a primei p─âr┼úi de joc. ┼×i D─ânciulescu – o umbr─â a atacantului din trecut – i-a pasat mingea în bra┼úe lui Coman, în loc s─â-l execute cu sânge rece.

A doua partea a meciului începe mai bine pentru Rapid:  Cesinha îi d─â câteva emo┼úii lui Emilian Dolha, dar ┼čutul s─âu trece pe lâng─â poart─â. Apoi, Pancu – ┼či el o umbr─â a fotbalistului de alt─â dat─â – d─â pe lâng─â minge în careul dinamovist.

Ocazia cea mai mare de gol apar┼úine tot câinilor ┼či în a doua parte a meciului: D─ânciulescu – sc─âpat singur cu Dani Coman - este îns─â indolent ┼či trateaz─â superficial faza, trimi┼úând mingea în portar. Apoi, fotbalul dispare din nou ┼či plou─â cu cartona┼če galbene. Pe final Dinamo pare c─â s-a trezit din nou ┼či Alexe face un driblig în plus, pierzând mingea atunci când ar fi putut s─â paseze unui coechipier demarcat. Djakaridja Kone g─âse┼čte o execu┼úie spectaculoas─â, aproape de vinclul por┼úii ap─ârate de Coman, îns─â mingea zboar─â c─âtre tribune. Torje scap─â ┼či el singur, dar î┼či pierde suflul ┼či este nevoit s─â se întoarc─â. ┼×utul s─âu nu mai prezint─â un mare pericol pentru poarta Rapidului.

Meciul se încheie astfel cu un scor alb, cele dou─â forma┼úii zgârcindu-se în a ne oferi un spectacol fotbalistic de calitate. Mai mult, Rapid – de┼či încurajat─â frenetic de c─âtre spectatori – a p─ârut c─â a fost echipa din deplasare. Mult prea prudent─â s─â nu primeasc─â gol, nu a reu┼čit mai nimic în atac. Chiar dac─â au intrat pe teren Herea ┼či Sburlea în locul lui Roman ┼či Pancu, totu┼či asta nu s-a sim┼úit aproape deloc. Cele câteva driblinguri ale lui Cesinha pe partea stâng─â, centrarea lui Herea care-l g─âse┼čte pe Cassio în pozi┼úie afar─â din joc, loviturile libere executate neinspirat nu sunt deloc suficiente pentru a sp─âla ru┼činea ob┼úinerii acestui egal chinuit în fa┼úa propriilor suporteri.

Rapid – antrenat─â de Marius ┼×umudic─â – a aliniat la startul partidei urm─âtoarea echip─â:  Daniel Coman, Candido Costa (înlocuit la pauz─â de Ezequias Tavares), Marcos Antonio, Glauber Berti, Vladimir Bozovic, Mihai Roman (înlocuit de Sabrin Sburlea în minutul '53), Nicolae Grigore, Juliano Spadacio, Carlos Cesinha, Cassio, Daniel Pancu (înlocuit de Herea în minutul '60). Rezerve: Mircea Bornescu, Ezequias Tavares, Olberdam, Sorin Frunz─â, ┼×tefan Grigorie, Sabrin Sburlea, Ovidiu Herea.

Forma┼úia lui Ioan Andone, Dinamo, a început partida cu urm─âtorul 11: Emilian Dolha, Oscar Rubio (înlocuit de Eugen Cr─âciun în minutul '37), Cosmin Mo┼úi, Drago┼č Grigore, Zie Diabate, Gabriel Torje, Djakaridja Kone, Bogdan P─âtra┼čcu, Elis Bakaj (înlocuit cu C─ât─âlin Munteanu în minutul '70) Marius Alexe, Ionel D─ânciulescu (înlocuit cu Liviu Ganea în minutul '70). Rezerve: Kristijan Naumovski, Eugen Cr─âciun, Andrei M─ârg─âritescu, C─ât─âlin Munteanu, Georgian P─âun, George ┼óucudean, Liviu Ganea.

Foto www.fcdinamo.ro

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / 14 Noi. 2010

Rapid ┼či Steaua - marile perdante ale etapei a XV-a

Foto www.otelul-galati.ro

Liderul O┼úelul Gala┼úi a pierdut 2 puncte uria┼če pe teren propriu, dup─â ce a reu┼čit doar o remiz─â (1:1) împotriva nou-promovatei Victoria Br─âne┼čti. Dezastrul putea fi ┼či mai mare dac─â Pena nu aducea egalarea în minutul 90, dup─â o minge foarte norocoas─â, rico┼čat─â din spatele unui coechipier.

Fotbal / Liga I / 07 Noi. 2010

Dinamo - înfrângere pe terenul campioanei. Sportul Studenţesc speră din nou la salvare

Sportul Studen┼úesc - victorie foarte important─â contra Universit─â┼úii Cluj (2:0). Cea de-a doua echip─â clujean─â, CFR, întrerupe seria de victorii dinamoviste (1:0).

Pag. 6 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole