John Higgins triumfă în China

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 13 Mar. 2011

Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus în finala Chinalife Xingpai Hainan Classic cu scorul de 7-2. Englezul a început bine fiecare sesiune – întrucât s-a impus în deschidere – dar apoi i-a permis lui Higgins să-şi adjudece toate celelalte jocuri din cadrul celor două părţi ale meciului. Dacă înainte de pauză Higgins a fost mai blând cu mai tânărul său adversar şi i-a mai lăsat câteva ocazii să menţină scorul echilibrat, după Vrăjitorul din Wishaw a fost neiertător.
 
După cum aminteam şi în deschiderea articolului, Cope a luat primul frame. Higgins a riscat şi a ratat o lovitură pe bila roz la buzunarul superior dreapta, iar Cope – dezvoltând la început preponderent cu bila albastră break-ul – face 0-1. Un snooker pe care scoţianul îl găseşte în spatele bilei verzi îl face pe Jamie să greşească, iar Higgins vine şi închide masa. Curăţă din nou masa în frame-ul următor când reuşeşte o lovitură fabuloasă de distanţă (cu bila albă lângă buzunarul galben) şi deschide un break ce se dovedeşte câştigător. Nemulţumit de faptul că nu a lăsat ultima bilă maro într-o poziţie sigură pentru el, Cope se descotoroseşte de tacul său pe care-l lasă pe jos, se aşază în fotoliu descumpănit şi priveşte cum Higgins majorează scorul (3-1). Are şansa sa să termine sesiunea la diferenţă de doar un joc, dar nu o fructifică. Degeaba mai vine la masă când e deja în situaţia de a avea nevoie de un snooker, pentru că el comite un fault de şase puncte şi e nevoit să cedeze (4-1).
 
După pauza de câteva ore, Jamie Cope speculează o greşeală a lui Higgins la o lovitură cu sprijinul pentru buzunarul superior stâng şi închide masa (4-2). Apoi, Higgins ia tot, încheind chiar în stil de mare campion sesiunea decisivă. Jamie e nevoit să cedeze jocul după ce, neatant fiind, greşeşte atacul pe bila roz pentru buzunarul galben (5-2). John Higgins punctează pe final spectacolos: 111 puncte, respectiv 109 puncte şi încheie meciul cu scorul de 7-2.
 
Înaintea debutului finalei turneului Hainan Classic s-au desfăşurat câteva meciuri demonstrative între echipa formată din Ding Junhui şi compatrioţii săi şi cea a lui John Higgins şi câţiva din participanţii la acest turneu (alţii decât cei chinezi). Suprinzător sau nu, Higgins a ales „să-l menajeze” pe adversarul său din finală şi nu i-a oferit niciun meci.
 
Meciurile de dimineaţă s-au desfăşurat conform regulii cel mai bun dintr-un frame şi au avut următoarele rezultate:
 
Graeme Dott – Cao Yupeng (1-0) – Yupeng îi lasă bila maro pentru buzunarul verde şi Dott nu-l iartă.
 
John Higgins – Jin Long (0-1) – victorie de prestigiu a lui Jin Long în faţa căpitanului echipei. Long a fost ajutat şi de noroc pentru acest succes: jucase o lovitură defensivă pentru bila verde, dar ea a poposit în buzunarul superior drept, iar Long a profitat şi a construit un break câştigător.
 
Neil Robertson – Li Yan (1-0) – campionul mondial în exerciţiu câştigă frame-ul după mai multe veniri la masă şi o ratare a lui Li Yan la buzunarul superior stâng.
 
Yu Delu – Shaun Murphy (0-1) – Yu Delu comite un fault când încearcă o lovitură cu sprijinul şi este pedepsit de Murphy.
 
 Ding Junhui – Stephen Hendry (1-0) – Ding realizează un break de 117 puncte – spectaculos, cu o lovitură combinată – şi-l învinge pe Hendry
 
 Foto www.top147.com

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 29 Ian. 2011

Shoot-Out - Snookerul cu viteza Rachetei

Snookerul intră şi el în epoca vitezei. Şi nu mă refer aici numai la Premier League – care a devenit deja un campionat clasic şi va intra în curând în cadrul circuitului turneelor cotate cu puncte, ci mă refer la noile concepte în care jucătorii sunt puşi sub presiune...

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 22 Noi. 2010

Michael Holt întrerupe seria lui John Higgins

Michael Holt

După meciul în care revenise de la un handicap de 3-1 împotriva lui Shaun Murphy, Michael Holt învinge un alt jucător de top în finală. Nu numai Murphy şi Higgins au fost surclasaţi de jucătorul de 32 de ani pe parcursul turneului, ci şi alţi doi jucători din primii 16 din lume: Mark Selby şi Stephen Maguire.

Pag. 6 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole