Raliul Mexicului: Loeb câştigă pentru a cincea oară consecutiv

Stiri - Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / Data: 14 Mar. 2011

În Mexic s-a desfăşurat între 3 şi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de raliuri şi totodata prima etapă de macadam. Anul acesta raliul a început cu o probă specială desfăşurată pe strazile oraşului Guanajuato. 

Prima zi a raliului a fost destul de grea pentru echipe. Suprafaţa de rulare dură în combinaţie cu altitudinea mare au creeat probleme majore pilotilor şi echipelor tehnice.  Latvala a facut pană în prima dimineaţă, după ce a pornit primul pe traseu datorită locului 1 obţinut în Suedia.

Prima zi efectivă a raliului s-a terminat cu victoria lui Loeb, care a terminat la doar 2.3 secunde în faţa coechipierului său, Sebastien Ogier. Podiumul a fost completat de Hirvonen, la peste un minut diferenţă.  Surpriza raliului a fost rusul Evgeny Novikov, care a terminat primele zece probe speciale pe poziţia a cincea a clasamentului.  Novikov, care are doar 21 de ani, nu a mai concurat in WRC din sezonul 2009.

De la proba specială 11 până la proba specială 19 Citroen a rămas în fruntea clasamentului, dar cu celalalt Sebastien, Ogier, care are un avans de 10.5 secunde în faţa lui Loeb. Hirvonen rămâne pe locul 3, urmat de Latvala pe 4. Petter Solberg a profitat de abandonurile lui Evgheni Novikov, Matthew Wilson si Dennis Kuipers, ajungând pe locul 5.

În ultima zi a raliului Ogier pornea ca favorit. Dar francezul a avariat maşina de concurs chiar în prima specială a zilei. Astfel Loeb a avut cale liberă spre prima treaptă a podiumului.  Şi Hirvonen a profitat de abandonul lui Ogier, ajungând pe locul al doilea al clasamentului general. Latvala a terminat raliul pe locul 3. Ford a ajuns astfel cu doi piloţi pe podium şi a câştigat puncte preţioase în clasamentul constructorilor.

La clasa SWRC comisarii au decis descalificarea lui Al Attiyah din poziţia de învingător. Astfel Martin Prokop a trecut pe locul 1 în clasamentul automobilelor S2000.

Clasamentul piloţilor din clasa WRC:

1.  Sebastien Loeb      Citroen            3h53m17.0s
2.  Mikko Hirvonen      Ford                + 1m38.4s
3.  Jari-Matti Latvala  Ford                + 2m23.9s
4.  Petter Solberg      Solberg Citroen     + 7m18.4s
5.  Mads Ostberg        Stobart Ford        + 8m43.5s
6.  Henning Solberg     Stobart Ford        + 9m50.0s
7.  Nasser Al-Attiyah   Barwa Ford         + 13m21.5s
8.  Martin Prokop       Czech Ford         + 13m35.0s
9.  Juho Hanninen       Red Bull Skoda     + 14m48.7s
10.  Federico Villagra   Munchi's Ford      + 48m17.2s

Referinţe: WRC, Rally Mexico
Video:  Motors TV
Foto:  Ausmotive

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 15 Noi. 2010

Abu Dhabi – Vettel câştigă cursa şi titlul de campion

Ultima cursă a sezonului a adus probabil una din cele mai mari surprize de până acum. Deşi toată lumea se aştepta ca duelul final să se dea între Webber şi Alonso, câştigătorul cursei din Abu Dhabi a fos Vettel.

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 13 Noi. 2010

Abu Dhabi – Vettel va pleca din pole position

Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp al calificărilor la Abu Dhabi. Acesta a reuşit sa fie cel mai rapid în toate cele trei sesiuni de calificare (Q1, Q2 şi Q3). Germanul este urmat pe grila de start de către Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Jenson Button şi coechipierul sau Mark Webber, toţi cei cinci coborând sub 1 minut 40 de secunde.

Pag. 3 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole