Shaun Murphy câştigă confruntarea tactică împotriva lui Ricky Walden
Snooker - Diverse
/ Autor: Florentin Nica / Data: 18 Mar. 2011
Meciul dintre Shaun Murphy ÅŸi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partidă lungă, tacticizată, dar cei doi sportivi au reuÅŸit ÅŸi break-uri de peste 50 de puncte.
Primul frame a fost adjudecat de către Walden. El a profitat de o greÅŸeală a lui Murphy care i-a centrat bila galbenă pe buzunar ÅŸi a închis jocul. Urmează trei frame-uri care-i revin Magicianului Murphy. În cadrul celui de-al doilea joc Walden este pus în situaÅ£ia de a avea nevoie de două faulturi (în urma a două snookere) pentru a putea câÅŸtiga. Revine în ciuda situaÅ£iei ingrate la masă, dar nu poate face mare lucru, iar adversarul său egalează (1-1).
Walden îi cedează practic jocul cu numărul trei oponentului. El a fost primul care a punctat ÅŸi a dus scorul la 0-54. Apoi, Murphy ÅŸi-a început cursa de urmărire. Este ajutat în acest sens ÅŸi de un kick nefast pentru adversar, apoi de o lovitură de distanţă foarte frumoasă care-i aduce Magicianului destul de multe aplauze din partea publicului din Dublin. Tabela ajunge să arate 53-54. Walden are ÅŸansa să închidă masa, dar se încurcă la bila roz, pe care nu reuÅŸeÅŸte să o introducă în buzunarul superior stâng, iar Murphy îl taxează (2-1). Frame-ul următor este controlat tot de Shaun, ÅŸi după o ratare a lui Walden la mijloc, Murphy duce scorul al 3-1.
Walden are probleme cu bila roz ÅŸi în finalul frame-ului la cincilea. Cei doi sportivi au fost nevoiÅ£i să se confrunte doar la ultimele două bile de pe masă. Shaun mai avea nevoie de două snookere pentru a mai spera. Dar a revenit la masă ÅŸi a făcut tot ce i-a stat în putere să obÅ£ină traiectoriile necesare pentru a ascunde bila albă după cea neagră. Observând că nu reuÅŸeÅŸte să introducă în niciun fel bila roz, Walden i-o aÅŸază lui Murphy pe buzunarul verde, astfel încât acesta nici dacă ar fi vrut să o poată Å£ine pe masă nu ar fi reuÅŸit acest lucru. În acest mod l-a obligat să cedeze frame-ul (3-2).
Ultimul joc al partidei se joacă la ultimele trei bile (neagră, roz, albastră). Cel care greşeşte este tot Walden şi Murphy duce scorul la 4-2.
Sistemul de joc pe parcursul întregii competiÅ£ii de la Dublin – competiÅ£ie care a început de ieri cu runda preliminariilor – este cel mai bun din ÅŸapte frame-uri.
Miercuri, 16 martie 2011:
Marco Fu - Michael Holt (1–4)
Mark Davis - Joe Jogia (4–0)
Anthony Hamilton - Tom Ford (4–2)
Matthew Stevens - Gerard Greene (4–2)
Ricky Walden - Liang Wenbo (4–1)
Joi, 17 martie 2011:
Martin Gould - Jamie Jones (4-0)
Andrew Higginson - Jack Lisowski (4-1)
Stephen Maguire a spus pas competiÅ£iei din Dublin pentru că se va produce un eveniment fericit în familia sa. Va fi tată pentru a treia oară. Stephen împreună cu soÅ£ia sa Sharon mai au un fiu pe nume Finn ÅŸi o fiică pe care au botezat-o Faith. Astfel, Stuart Bingham trece în optimi fără să joace meciul cu Maguire.
Galerie imagini
Articole din aceeasi categorie
Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 29 Ian. 2011
Snookerul intră ÅŸi el în epoca vitezei. Åži nu mă refer aici numai la Premier League – care a devenit deja un campionat clasic ÅŸi va intra în curând în cadrul circuitului turneelor cotate cu puncte, ci mă refer la noile concepte în care jucătorii sunt puÅŸi sub presiune...
Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 22 Noi. 2010
După meciul în care revenise de la un handicap de 3-1 împotriva lui Shaun Murphy, Michael Holt învinge un alt jucător de top în finală. Nu numai Murphy ÅŸi Higgins au fost surclasaÅ£i de jucătorul de 32 de ani pe parcursul turneului, ci ÅŸi alÅ£i doi jucători din primii 16 din lume: Mark Selby ÅŸi Stephen Maguire.
Pag. 6 din 7
| 2 art./pag. | Total 13 art. |
|