Avancronică Universitatea Craiova – Rapid

Fotbal - Liga I / Data: 17 Sep. 2010

 

În această seară, de la orele 20.30, Realul din Giuleşti va da piept, pentru a 75-a oară, cu Universitatea din cetatea banilor, Craiova. După 7 etape, Rapidul se află pe poziţia a doua, cu 14 puncte (la egalitate cu  rivalele Dinamo şi Steaua), în timp ce Universitatea Craiova ocupă un loc retrogradabil, al 15-lea, cu o zestre foarte săracă, doar 6 puncte.

Primul meci a avut loc acum aproximativ 46 de ani, la 1 noiembrie 1964, la Craiova, şi a coincis cu victoria oltenilor cu 1-0, iar ultima întâlnire în Giuleşti, pe 27 martie 2010, care a revenit de asemenea Universităţii cu 1-0. De altfel, Rapidul are un palmares dezastruos în duelul cu echipa din Craiova, din 75 pierzând nu mai puţin de 36 şi câştigând doar 23. Un asemenea procentaj (cca. 50%) de meciuri pierdute feroviarii nu au nici măcar cu Steaua şi cu Dinamo.

Cel mai mare scor înregistrat între cele două echipe a fost un 7-0 pentru Universitatea în mai 1986, o perioadă în care la Craiova juca o generaţie de aur, iar Rapidul fusese îngenuncheat de un sistem care îi rezervase doar poziţia de a cincea vioară în Bucureşti (după cele 3 echipe militare – Steaua, Dinamo şi Victoria, dar şi după Sportul Studenţesc). De cealaltă parte, Rapidul se poate lăuda doar cu un 4-0 în 2005, sezon în care Universitatea a şi retrogradat pentru prima dată în istorie.

Să mai precizăm şi că vişiniii au reuşit prima victorie în Bănie de-abia în 1998, în total strangând cu chiu cu vai pentru o echipă cu istoria Rapidului doar 3 victorii în deplasare din 37 de partide.

Craiova va rămâne definitiv în memoria suporterilor rapidişti pentru episodul din 1998, când Rapidul condus de Mircea Lucescu nu reuşea decât un egal, 2-2, care o îndepărta de un titlu aşteptat de întreaga suflare vişinie de peste 30 de ani.

 

Galerie imagini

Foto: www.prosport.ro

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / 14 Noi. 2010

Rapid şi Steaua - marile perdante ale etapei a XV-a

Foto www.otelul-galati.ro

Liderul Oţelul Galaţi a pierdut 2 puncte uriaşe pe teren propriu, după ce a reuşit doar o remiză (1:1) împotriva nou-promovatei Victoria Brăneşti. Dezastrul putea fi şi mai mare dacă Pena nu aducea egalarea în minutul 90, după o minge foarte norocoasă, ricoşată din spatele unui coechipier.

Fotbal / Liga I / 07 Noi. 2010

Dinamo - înfrângere pe terenul campioanei. Sportul Studenţesc speră din nou la salvare

Sportul Studenţesc - victorie foarte importantă contra Universităţii Cluj (2:0). Cea de-a doua echipă clujeană, CFR, întrerupe seria de victorii dinamoviste (1:0).

Pag. 6 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole