Avancronica partidei Rapid Bucureşti – Victoria Brăneşti

Fotbal - Liga I / Data: 26 Sep. 2010

 

 

 

Duminică, 26.09.2010, Real Giuleşti va primi pe teren propriu vizita nou-promovatei Victoria Brăneşti, într-un meci din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, pentru care Şumudică şi româno-brazilienii săi au o singură opţiune: victoria.

Rapidul traversează o perioadă foarte bună, în care punctele se adună cuminţi în cont, iar spectacolul a devenit o a doua natură în Giuleşti. Apărarea merge ceas, atacul începe să puncteze tot mai des, spectacolul de pe teren şi din tribune a început să readucă suporterii pe stadion şi în faţa televizoarelor, interesul ziarelor şi televiziunilor pentru bătrânul Real a crescut exponenţial, într-un cuvânt (sau într-o sintagmă) Rapid este echipa momentului. Problemele financiare s-au rezolvat, deocamdată, Dinu Gheorghe şi George Copos sunt alături de echipă, Şumudică are sprijinul galeriei poate mai mult decât orice alt antrenor, iar majoritatea suporterilor au sentimentul că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună. Într-adevăr, o situaţie puţin atipică pentru vulcanul şi melodrama specifice Giuleştiului, de care însă Spadacio şi ai lui trebuie să profite şi, ajutaţi de un rezultat favorabil la Galaţi, să treacă în fotoliul de lider.

După 8 etape, Rapidul ocupă locul al doilea, cu 15 puncte şi o apărare beton, Pepe Bornescu păstrând poarta intactă în nu mai puţin de 6 partide. Din această perspectivă, va fi cu atât mai interesant duelul de la distanţă cu Dănuţ Coman, nevoit deocamdată să se mulţumească cu meciurile de Cupă. Marius Constantin emite pretenţii tot mai îndreptăţite la un loc în echipa naţională, în timp ce Marcos Antonio beneficiază din plin de valenţele taumaturgice ale Giuleştiului. Spadacio şi Cesinha sunt responsabili cu spectacolul, iar Herea şi Cassio cu golurile.

Nou-promovata din Brăneşti, cu un nume de care rapidiştii nu îşi vor aduce aminte niciodată cu plăcere (Victoria, în nomenclatorul fotbalistic românesc, fiind din păcate un simbol al unor abuzuri şi unor rezultate stabilite în altă parte decât pe teren), are o zestre de 8 puncte şi ocupă locul al paisprezecelea, imediat deasupra liniei roşii, care face diferenţa dintre salvare şi condamnarea la purgatoriul diviziei secunde. Pe lângă faptul că prezenţa Brăneştiului în prima ligă simbolizează criza profundă a fotbalului românesc şi răsturnarea unor ierarhii clasice a valorilor, în care Aradul, Oradea şi Ploieştiul aveau un loc de primă mărime, trebuie totuşi să remarcăm că această echipă mică se află în clasament deasupra unor echipe foarte  importante, precum Universitatea Craiova şi Sportul Studenţesc. Şi nu după 1-2 etape, ceea ce ar fi putut fi rodul unei conjuncturi, ci după 8 etape! Iar eu,  truditor cu vechi ştate de plată în infernul bătrânului Grant, am văzut atâtea la viaţa mea, meciuri incredibile cu marile echipe ale Ceahlăului, Astrei Ploieşti, Bacăului şi aşa mai departe, în care fie pierdeam după ce ar fi trebuit să batem cu vreo 4-5 boabe diferenţă, fie eram egalaţi în minutul 90, după ce ratasem cât pentru 7 meciuri.

De aceea, brazilienii Rapidului nu ar trebui să se lase adormiţi de cântecele de sirenă ale presei şi să trateze meciul ca pe unul pe viaţă şi pe moarte, în care să le umple plasa celor din Brăneşti,  pentru că botezul Giuleştiului trebuie onorat aşa cum se cuvine. Pentru faima lui Dan Coe. Ahoe!

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / 21 Noi. 2010

Sportul Studenţesc - FC Vaslui 0:1 (0:0). Alb-negrii în cădere liberă

Foto fcsportulstudentesc.ro

Sportul Studenţesc a mai făcut un pas către Divizia B, după ce a pierdut pe teren propriu cu 0:1 (0:0) întâlnirea cu FC Vaslui. Partida a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii I. Oaspeţii au dominat partida, având ocazii mai multe şi mai clare, Wesley, Gerlem, Gheorghiu (bară) şi Bello ratând şanse foarte bune

Fotbal / Liga I / 16 Noi. 2010

Gloria Bistriţa - CFR Cluj-Napoca 0:3. Campioana în ascensiune

Foto acfgloria.ro

CFR Cluj-Napoca şi-a luat revanşa după eliminarea din Cupa României, învingând în deplasare Gloria Bistriţa cu 3:0 (0:0). Campioana a controlat meciul, având o sumedenie de mari ratări, printre care şi un penalty parat de Albuţ la execuţia lui Cadu.

Pag. 5 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole