Etapa a X-a pe scurt. 3 bucureştene învinse, Craiova în ascensiune, CFR iese din zona retrogradării

Fotbal - Liga I / Data: 05 Oct. 2010
Timişoara - Rapid 2:1 Spectacol pe teren, dar şi n tribune Foto http://newstimisoara.ro/sport/poli-rapid-2-1-foto-video

Capul de afiş al etapei a zecea a Ligii I a fost ţinut, fără îndoială, de partida dintre FC Timişoara şi Rapid, ocupantele locurilor 2 şi 3 în clasament şi, în acelaşi timp, echipele cu cel mai bun joc al ultimelor etape.

Rapidul nu şi-a dezminţit renumele nici de această dată, reuşind să piardă cu 2:1 un meci în care a condus şi pe care l-a avut la discreţie. Actuala echipă a Rapidului lasă impresia că poate câştiga orice meci, indiferent de adversar, însă la fel ca generaţia lui Dan Coe, Rică Răducanu şi Nicky Dumitriu, îşi pune singură piedică exact când le este suporterilor lumea mai dragă. Timişoara a ieşit din zodia egalurilor şi graţie ultimelor trei bătălii câştigate (chiar dacă cu noroc cu carul) a urcat până pe treapta a doua a clasamentului. Sunt rezultate neaşteptate, dacă ne raportăm la valoarea lotului timişorean, însă la finalul turului vom vedea în ce ape se vor scălda bănăţenii.

După rezultatele ruşinoase pe bandă rulantă din ultimele săptămâni, Steaua a reuşit să iasă din degringolada totală în care se afla şi a obţinut trei puncte contra concitadinei Sportul Studenţesc (scor 4:2), pentru care spectrul retrogradării devine tot mai ameninţător. Meciul cu Dinamo ne va lămuri dacă această victorie a fost un simplu foc de paie sau dacă Steaua poate reveni în lupta pentru topul clasamentului. Universitatea Craiova reuşeşte să lege două victorii şi să se apropie de locurile de Europa League, în timp ce Universitatea Cluj demonstrează că nu este pregătită pentru a se implica nici măcar în lupta pentru un loc de Europa League.

Oţelul Galaţi continuă să surprindă, câştigând în Ştefan cel Mare cu 2:1 în urma unui joc slab, în care nu se poate spune că echipa de la malul Dunării i-ar fi fost în vreun fel superioară lui Dinamo. Dacă liderul practică un astfel de joc, viitorul echipelor noastre în cupele europene, precum şi soarta coeficientului UEFA se anunţă destul de sumbre…

Astra Ploieşti a reuşit o victorie foarte preţioasă împotriva unei contracandidate la salvarea de la retrogradare, Pandurii Târgu Jiu, şi speră că va avea ocazia să se dueleze anul viitor cu Petrolul, în derby-ul de factură recentă al oraşului Ploieşti. În ce priveşte echipa gorjeană, orice pronostic privind startul la ediţia viitoare a campionatului este hazardat, având în vedere cele două precedente prin care Pandurii a fost readusă în prima ligă la masa verde, deşi pe teren retrogradase.

Campioana en titre CFR Cluj-Napoca reuşeşte să părăsească zona retrogradării, după un 4:0 concludent contra lui FC Braşov, meci în care Traore a reuşit să marcheze, deşi cu siguranţă Sorin Cârţu şi suporterii ar fi preferat să facă acest lucru la Roma. Însă punctele şi banii au rămas la Roma, iar clujenilor nu le rămâne decât să meargă mai departe, fără a privi în urmă cu mânie...

În fine, etapa stabileşte şi un record al scorurilor albe, Gloria Bistriţa, Unirea Urziceni, Gaz Metan Mediaş, FC Vaslui, Victoria Brăneşti şi FCM Târgu Mureş trebuind să se mulţumească cu câte un punct, la capătul unor partide slabe, în care nu ar fi meritat mai mult. Însă, pentru a folosi o expresie înrudită cu “iarna nu-i ca vara” a numărului 1 în stat, aş spune şi eu că un punct e mai bun decât nimic, chiar dacă îţi arde buza după o victorie. Dinamo şi Rapid sunt cele mai în măsură să vă confirme acest lucru…

Liga I, Etapa a X-a

01.10.2010

  • Astra Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu 2:0 (1:0) Pătraşcu ‘8, Fatai ‘75
  • Universitatea Craiova – Universitatea Cluj-Napoca 3:0 (2:0) Dina ’6, Iliev ’11, Wobay ‘56
  • Dinamo – Oţelul Galaţi 1:2 (0:1) Munteanu ’72 / Sălăgean ’44, Silviu Ilie ‘75

02.10.2010

  • Gloria Bistriţa – Unirea Urziceni 0:0
  • FC Timişoara – Rapid Bucureşti 2:1 (1:1) Zicu ’29, 87 / Cesinha ‘25

03.10.2010

  • Gaz Metan Mediaş – FC Vaslui 0:0
  • CFR Cluj-Napoca – FC Braşov 4:0 (2:0) Bastos ‘18, Cadu ‘37, Traore ‘50, De Zerbi ‘75
  • Steaua – Sportul Studenţesc 4:2 (3:1) Stancu ‘5, 41, Pătraşcu aut. ’31, Bilaşco ’68 / Varga ‘3, 90

04.10.2010

  • Victoria Brăneşti – FCM Târgu Mureş 0:0

 

 

Galerie imagini

Timişoara - Rapid 2:1 Spectacol pe teren, dar şi n tribune Foto http://newstimisoara.ro/sport/poli-rapid-2-1-foto-videoTimişoara - Rapid 2:1 Foto http://newstimisoara.ro/sport/poli-rapid-2-1-foto-videoTimişoara - Rapid 2:1 http://newstimisoara.ro/sport/poli-rapid-2-1-foto-videoFoto http://newstimisoara.ro/sport/poli-rapid-2-1-foto-videoFoto http://newstimisoara.ro/sport/poli-rapid-2-1-foto-videoFoto http://newstimisoara.ro/sport/poli-rapid-2-1-foto-video

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / 14 Noi. 2010

Rapid şi Steaua - marile perdante ale etapei a XV-a

Foto www.otelul-galati.ro

Liderul Oţelul Galaţi a pierdut 2 puncte uriaşe pe teren propriu, după ce a reuşit doar o remiză (1:1) împotriva nou-promovatei Victoria Brăneşti. Dezastrul putea fi şi mai mare dacă Pena nu aducea egalarea în minutul 90, după o minge foarte norocoasă, ricoşată din spatele unui coechipier.

Fotbal / Liga I / 07 Noi. 2010

Dinamo - înfrângere pe terenul campioanei. Sportul Studenţesc speră din nou la salvare

Sportul Studenţesc - victorie foarte importantă contra Universităţii Cluj (2:0). Cea de-a doua echipă clujeană, CFR, întrerupe seria de victorii dinamoviste (1:0).

Pag. 6 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole