Avancronica Rapid - Astra Ploie┼čti. 20:15, Antena 1

Fotbal - Liga I / Data: 15 Oct. 2010
Foto www.megasport.ro

Rapid Bucure┼čti va întâlni vineri, 15.10.2010, de la orele 20.15, revela┼úia ultimelor etape, Astra Ploie┼čti, neînvins─â de 7 meciuri în Liga I. Este adev─ârat c─â majoritatea acestor meciuri s-au încheiat la egalitate, îns─â ploie┼čtenii au demonstrat c─â nu prea ┼čtiu s─â piard─â, cu atât mai pu┼úin în deplasare (fiind neînvin┼či în acest sezon pe teren str─âin, cu un bilan┼ú de o victorie ┼či 4 egaluri).

De cealalt─â parte, Rapidul este una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului pe teren propriu, celebra galerie giule┼čtean─â purtându-┼či efectiv echipa spre victorie. Acas─â, rapidi┼čtii sunt neînvin┼či în acest sezon, ob┼úinând  4 victorii ┼či o remiz─â, golaveraj 13:1.

Prima partid─â dintre cele dou─â echipe s-a consemnat pe 21 noiembrie 1998, în Giule┼čti, Rapidul condus de Mircea Lucescu impunându-se cu 1:0. Din cele 12 partide disputate pân─â în prezent, Rapid a câ┼čtigat 7, Astra Ploie┼čti 2, iar trei s-au încheiat la egalitate (toate în Giule┼čti).

Rapidul a fost un adev─ârat co┼čmar pentru astrali, care au reu┼čit cele dou─â victorii abia în sezonul trecut, dup─â 10 partide în care nu gustaser─â din cupa dulce a succesului. Mai mult, Rapidul avea un procentaj fabulos de 100% al victoriilor pe terenul Astrei , în cele 5 partide în prima lig─â.

Cea mai mare diferen┼ú─â de scor s-a consemnat pe 26 mai 1999, când Rapidul învingea la Ploie┼čti cu 5:1. Un alt scor mare s-a înregistrat în sezonul 2002/2003, când Rapidul s-a impus pe teren propriu cu 4:1, dup─â ce Astra deschisese scorul. Cea mai important─â victorie a Astrei este un 3:1 acum aproximativ un an, la Ploie┼čti, dup─â ce Rapidul a condus cu 1:0.

În clasament, Rapid ocup─â locul al treilea, cu 18 puncte, ┼či nu î┼či poate permite niciun pas gre┼čit dac─â dore┼čte s─â p─âstreze ┼čanse reale la titlu. Atuurile feroviarilor în aceast─â sear─â par a fi publicul fantastic ┼či ap─ârarea solid─â (cea mai bun─â din campionat, al─âturi de cea a Gazului Metan din Media┼č – 7 goluri în 10 partide), în timp ce Astra are un moral foarte bun dup─â seria de 7 partide f─âr─â înfrângere ┼či dup─â ultimele dou─â victorii consecutive, care au ajutat-o s─â ias─â din zona fierbinte a clasamentului ┼či s─â urce pân─â pe locul al 12-lea.

 

Galerie imagini

Foto www.megasport.ro

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / 22 Noi. 2010

Astra învinge vicecampioana în minutul 90, Dinamo se impune la Buzău

Foto fcdinamo.ro

Victoria Br─âne┼čti - Dinamo Bucure┼čti 2-4 (0-1); Astra Ploie┼čti - Unirea Urziceni 1-0 (0-0)

Fotbal / Liga I / 22 Noi. 2010

FC Timi┼čoara se impune ├«n derby-ul turului

FC Timisoara - Otelul 2:0
Foto timisoreni.ro

FC Timi┼čoara a câ┼čtigat derby-ul acestui tur de campionat, 2:0 (0 :0) cu O┼úelul Gala┼úi, ┼či s-a apropiat la un singur punct de liderul de la malul Dun─ârii. Dorinel Munteanu a gândit o partitur─â defensiv─â, cu doi închiz─âtori, asem─ân─âtoare celei de la Craiova, îns─â nu a putut repeta victoria din Oltenia...

Pag. 4 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole