În ciuda problemelor cu care s-a confruntat în ultimii ani, gimnastica românească reuÅŸeÅŸte să se menÅ£ină în topul gimnasticii mondiale ÅŸi să ne ofere din nou motive de mândrie naÅ£ională.
După ce echipa feminină s-a calificat fără probleme în finală, acolo unde va duce o luptă pe muchie de cuÅ£it cu Rusia, China ÅŸi Statele Unite (mari puteri ale gimnasticii, dar ÅŸi cele mai importante puteri militare ÅŸi politice ale planetei, nemaivorbind de posibilităţile economice), iată că minunatele noastre fete au primit biletele pentru toate finalele pe aparate, plus întrecerea la individual compus.
La bârnă, unul dintre aparatele la care România a avut întotdeauna mare succes, Ana Porgras s-a calificat cu cea mai mare notă a calificărilor ÅŸi abordează cu optimism finala, fiind cotată printre primele 3 favorite. Cealaltă mare speranţă a echipei noastre la acest aparat, Amelia Racea, campioană europeană, a suferit o accidentare ÅŸi nu s-a calificat în lupta pentru medalii. Celelalte gimnaste calificate sunt din Rusia (2), SUA (2), China (campioana mondială Deng Linlin), Ucraina ÅŸi Australia – câte una.
La sol, campioana olimpică Sandra IzbaÅŸa ÅŸi Diana Chelaru, bronz la Campionatul European, se vor lupta cu două rusoaice ÅŸi câte o gimnastă din China, SUA, Australia ÅŸi Italia. La acest aparat România are ÅŸanse importante la o medalie, Sandra IzbaÅŸa fiind una dintre favorite, cu a doua notă a calificărilor (14,766 faţă de 14,833 a rusoaicei Aliya Mustafina).
În finala la sărituri, reprezentanta României va fi Diana Chelaru, calificată cu a noua notă din concurs (beneficiind de regula care limitează numărul gimnastelor dintr-o Å£ară la două, pentru fiecare aparat – în cazul de faţă o rusoaică fiind eliminată conform acestui criteriu). Marile favorite ale probei sunt cele două gimnaste din Rusia rămase – Aliya Mustafina ÅŸi Ekaterina Kurbatova.
La paralele, Ana Porgras va încerca să spulbere din nou mitul complexului gimnastelor române la acest aparat, însă va avea o misiune extrem de dificilă împotriva gimnastelor din China He Kexin ÅŸi Huang Qiushuang (primele două note din concurs), precum ÅŸi a celor din SUA – Bridget Sloan ÅŸi Rebeca Broos. În lupta pentru medalii vor fi implicate ÅŸi britanica Elisabeth Tweedle, campioană mondială, ÅŸi marea vedetă a echipei Rusiei – Aliya Mustafina.
Să remarcăm că doar România, Rusia ÅŸi Statele Unite au reuÅŸit să trimită reprezentante în toate cele 4 finale, performanţă dublată ÅŸi de prezenÅ£a Anei Porgras ÅŸi a Ralucăi Haidu în concursul individual compus.
Prima finală ÅŸi în mod cert cea mai aÅŸteptată va fi cea pe echipe, care se va desfăşura miercuri, între orele 17.00 – 19.00.
Pag. 1 din 4
| 2 art./pag. | Total 7 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy ÅŸi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 ÅŸi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană Å
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 ÅŸi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deÅŸi cicliÅŸtii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediÅ£ie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
ScoÅ£ianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc ÅŸi s-a impus &ic