China a câÅŸtigat finala concursului masculin pe echipe, la C.M. de gimnastică de la Rotterdam, reuÅŸind astfel să îÅŸi apere titlul cucerit în urmă cu 3 ani, la Stuttgart. Pe podium au mai urcat Japonia ÅŸi Germania, în această ordine, ordinea primelor trei clasate fiind identică cu cea de la precedentul campionat mondial.
A fost un concurs extrem de disputat, de-a lungul căruia Coreea de Sud, Germania ÅŸi China s-au succedat la conducere. Soarta medaliilor de aur a fost decisă la ultimul aparat, China evoluând la bară fixă, la fel ca Japonia, în timp ce Germaniei i-a revenit calul cu mânere. Înaintea ultimei rotaÅ£ii, cele trei se detaÅŸaseră de restul plutonului, Statele Unite ale Americii, ocupanta locului 4, aflându-se la o diferenţă de circa patru puncte de ultima treaptă a podiumului ÅŸi nemaiputând emite pretenÅ£ii pentru o medalie.
Evgeni Spiridonov, reprezentând Germania, a avut o evoluÅ£ie dezamăgitoare la cal cu mânere, primind doar 13,600 puncte, ÅŸi campioana europeană a trebuit să se mulÅ£umească din nou cu medalia de bronz. În marea finală, sută la sută asiatică, japonezul Koji Uematsu a primit la bară fixă o notă peste 16,000 , mai mare decât cea a oricărui gimnast chinez, însă evoluÅ£iile colegilor săi nu au fost la fel de valoroase (un 15,133 ÅŸi chiar un 14,433, care a pus punct practic oricăror speranÅ£e nipone). China, profitând ÅŸi de micul avantaj dinaintea ultimei rotaÅ£ii, nu a riscat ÅŸi a avut evoluÅ£ii sigure, toate punctate cu minim 15.000 (printre care un 15,900 al lui Chenlong Zhang), astfel că aurul ia din nou drumul Beijingului.
În clasamentul concursului, SUA au ocupat locul al patrulea, în timp ce Rusia s-a clasat doar a ÅŸasea, fiind departe de ceea ce arăta în trecut. FranÅ£a, echipa care a lăsat echipa României în afara finalei, pentru doar 150 de sutimi, a obÅ£inut un excellent loc 5, în timp ce cealaltă echipă europeană, a Marii britanii, s-a clasat pe locul al ÅŸaptelea. Ultimul loc al finalei a revenit Coreei de Sud.
Clasament final:
1. China 274,997 p
2. Japonia 273,769 p
3. Germania 271,252 p
4. SUA 268,012 p
5. Franţa 263,468 p
6. Rusia 263,170 p
7. Marea Britanie 261,103 p
8. Coreea de Sud 259,952 p
Pag. 1 din 4
| 2 art./pag. | Total 7 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy ÅŸi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 ÅŸi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană Å
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 ÅŸi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deÅŸi cicliÅŸtii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediÅ£ie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
ScoÅ£ianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc ÅŸi s-a impus &ic