Sebastian Vettel, primul pole position din istoria circuitului de la Yeongnam

Stiri - Sporturi cu motor / Data: 23 Oct. 2010

Sebastian Vettel (Red Bull Racing) a ob┼úinut al nou─âlea pole position al sezonului ┼či va ocupa prima pozi┼úie a grilei de start în Marele Premiu al Coreei de Sud de la Yeongnam. Este primul pole position din istoria circuitului de la Yeongnam. Pilotul german va fi urmat de coechipierul s─âu ┼či liderul clasamentului general, Mark Webber, care a ob┼úinut un timp cu doar 0,074 secunde mai slab. Al treilea rezultat al calific─ârilor i-a apar┼úinut spaniolului Fernando Alonso (Ferrari), în timp ce Lewis Hamilton (McLaren  Mercedes) va pleca al patrulea.


Cursa din Coreea de Sud, o premier─â în calendarul ,,Marelui Circ”, poate clarifica multe din necunoscutele de la vârf. La constructori, Red Bull Racing are un avantaj de 45 de puncte în fa┼úa McLaren Mercedes, ┼či printr-un complex favorabil de împrejur─âri (clas─âri în primele dou─â locuri ale pilo┼úilor s─âi ┼či rezultate slabe, eventual un abandon, pentru principalii rivali), ┼či-ar putea aconta practic titlul, cu 2 etape înainte de final. Ferrari, aflat─â la aproape 100 de puncte de primul loc, nu mai are cum s─â se implice în lupta pentru primul loc.


În clasamentul pilo┼úilor conduce Mark Webber (Red Bull Racing), cu 220 de puncte, la 14 lungimi de coechipierul s─âu Sebastian Vettel ┼či Fernando Alonso (Ferrari). ┼×anse la titlu, chiar dac─â sensibil mai mici, au ┼či pilo┼úii McLaren Mercedes, Lewis Hamilton (192 de puncte) ┼či Jenson Button (189 de puncte). Pentru ace┼čtia, orice alt rezultat decât victoria, coroborat cu un succes al unuia dintre primii 3 clasa┼úi, îi scoate definitiv din cursa pentru cununa de lauri.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 11 Noi. 2010

Lupta pentru titlul pilotilor continuă până în ultima cursă

Ultimul Mare Premiu al Formulei 1 din actualul sezon va începe la Abu Dhabi, pe 12 noiembrie. Cel mai bun timp al circuitului, de 1:40.279, a fost stabilit de Sebastian Vettel în 2009. Înaintea cursei din Abu Dhabi liderul clasamentului general al pilotilor este Fernando Alonso (Ferrari), cu 246 de puncte.  

Stiri / Sporturi cu motor / 07 Noi. 2010

Sebastian Vettel - victorie în patria lui Senna. Deznodământ amânat în competiţia piloţilor

Sebastian Vettel a câ┼čtigat Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos, amânând deznod─âmântul câ┼čtig─ârii titlului la pilo┼úi pentru ultima etap─â. La constructori, Red Bull s-a încoronat cu o etap─â înaintea finalului de sezon, gra┼úie unei noi duble,

Pag. 6 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole