Dinamo, Rapid şi Steaua - victorii in corpore; Oţelul continuă marşul spre titlu

Fotbal - Liga I / Data: 25 Oct. 2010
Foto www.fcdinamo.ro

Între Dinamo, Rapid şi Steaua a intervenit status-qvo-ul, după ce toate s-au impus la acelaşi scor, 2:0. Alb-vişiniii sunt cel mai bine poziţionaţi, pe locul al doilea, Steaua şi Dinamo aflându-se şi ele în primele 6 (la 3, respectiv 4 puncte de feroviari).


Rapid s-a impus în Regie, în derby-ul cu Sportul Studenţesc, şi îşi mai ameliorează punctajul destul de slab la „adevăr”, pentru o candidată la titlu. Dinamo demonstrează din nou că se simte mai bine pe teren străin, cu cele 3 puncte de la Bistriţa ajungând la cota 11 în deplasare, faţă de numai 9 puncte câştigate acasă.


Steaua a cştigat previzibil în faţa Pandurilor, una dintre formaţiile aflate pe loc retrogradabil, prin golurile lui Bogdan Stancu, care preia conducerea în clasamentul golgheterilor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în iarnă cu Stancu, Herea şi Torje, însă şansele de a continua la marile echipe bucureştene sunt minime, pe fondul crizei care a lovit Liga I.


CFR Cluj-Napoca şi FC Vaslui au obţinut puncte de aur, datorită cărora speranţele la titlu încă pâlpâie. Dacă sora feroviară mai mică a Rapidului nu a avut probleme cu Unirea Urziceni, în faţa căreia nu a pierdut niciodată, Vasluiul lui Viorel Hizo a avut un noroc extraordinar şi a plecat cu tolba plină din infernul Băniei, după o dominare olteană rar întâlnită la acest nivel.


Liderul Oţelul Galaţi îşi continuă parcursul foarte bun, reuşind o nouă victorie, 2:0 la Mediaş, acolo unde doar Rapidul a mai reuşit să se impună. Cu 28 de puncte, la 4 lungimi de FC Timişoara şi Rapid, oţelarii ar avea nevoie cel puţin de toate punctele puse în joc acasă pentru a termina turul pe primul loc. De cealaltă parte, medieşenii ratează o şansă uriaşă de a se apropia la numai 3 puncte de primul loc şi de a intra în lupta pentru titlu (cu o victorie, Gazul Metan ar fi avut 22 de puncte, faţă de 25 ale gălăţenilor).


FC Timişoara stabileşte un nou record de invincibilitate, reuşind să treacă şi de al 12-lea val al campionatului, 2:2 cu Universitatea Cluj-Napoca, însă acest egal nu îi ajută foarte mult pe timişoreni în lupta de la vârf, pierzând poziţia a doua (la golaveraj) în favoarea Rapidului.


În meciurile cu implicaţii în zona retrogradării, nou-promovata Victoria Brăneşti a obţinut un punct acasă cu FC Braşov (scor 1:1), în timp ce Astra şi FCM Târgu Mureş au oferit un spectacol fotbalistic nerecomandat spectatorilor cu minime exigenţe, remizând fără goluri

 

 

Liga I, Etapa a XII-a

Victoria Brăneşti – FC Braşov 1:1
FC Timişoara – Universitatea Cluj-Napoca 2:2
Gloria Bistriţa – Dinamo Bucureşti 0:2
Gaz Metan Mediaş – Oţelul Galaţi 0:2
Astra Ploieşti – FCM Târgu Mureş  0:0
Universitatea Craiova – FC Vaslui 0:1
Sportul Studenţesc Bucureşti – Rapid Bucureşti 0:2
CFR Cluj-Napoca – Unirea Urziceni 3:0
Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2:0

 

 

Galerie imagini

Foto www.fcdinamo.ro

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / 04 Dec. 2010

Gloria Bistriţa - FC Timişoara 3:3 (0:1). Bănăţenii depăşesc şi al 18-lea val

Foto acfgloria.ro

FC Timişoara - doar remiză în fieful Gloriei Bistriţa, după ce a condus cu 2-0 şi 3-1. Totuşi, acest rezultat menţine echipa bănăţeană neînvinsă după 18 etape, o premieră în istoria clubului.

Fotbal / Liga I / 03 Dec. 2010

Remize surpriză în deschiderea etapei a XVIII-a, CFR Cluj învinge Universitatea Craiova

Foto gazistul.blogspot.com

Rezultate şi marcatori vineri, 03.12.2010

Pag. 3 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole