Jose Mourinho este numele cel mai des rostit atunci când anchetele de sfârşit de an stabilesc cel mai bun antrenor al anului. Anul acesta este din nou unul dintre pretendenţii serioşi, după o triplă istorică alături de Internazionale Milano. Stilul portughezului este contestat de mulţi, mai ales din momentul in care The Special One a început să se impună prin performanţele de la Porto sau Chelsea.
Încet, încet majoritatea antrenorilor au început să preia din ideile lui Mourinho şi au încercat să le aplice. Personal am observat în ultimele luni, însă, că unul dintre ei se apropie tot mai mult de profilul lusitanului de 47 de ani.
Da, îmi place Cristi Pustai , un antrenor serios care a ştiut să scoată din mediocritate o trupă mică şi să o impună ca pe o favorită la cupele europene. Începutul de sezon confirmă ascensiunea Mediaşului, prima echipă din cariera de antrenor a lui Pustai.
La doar un an de la preluarea “gaziştilor” Pustai a reuşit promovarea în prima ligă, acolo unde însă impactul a fost atât de puternic încât la final Gaz Metan a terminat prima sub linia retrogradării. Cu toate acestea, Rapidul, CFR Cluj şi chiar campioana Unirea Urziceni au plecat fără puncte de la Mediaş.
Cu toate că echipa a ratat obiectivul impus de conducere, şefii nu au luat în calcul schimbarea omului numărul 1 al staff-ului tehnic. Dar cum şi norocul joacă un rol important în toate, acesta a fost aliatul lui Pustai, iar după retrogradarea la masa verde a Argeşului în scandalul celebru de acum al mitei pentru arbitri, Gaz Metan şi-a păstrat locul în prima divizie.
Cu un an de experienţă în Liga I antrenorul de 45 de ani a reuşit în sezonul imediat următor să nu aibă emoţii mari la retrogradare alături de băieţii săi, care la final au obţinut un meritat loc 10.
Cu un joc la rezultat , asa cum o face şi mentorul său, Pustai a creat o echipă greu de depăşit de granzii Bucureştiului sau chiar ai Provinciei. De multe ori apărarea face legea la Mediaş, iar adversarii se lovesc de zidul din faţa lui Pleşca. Cu victorii la limită în primele etape, Gaz Metan a ajuns să fie chiar şi liderul campionatului după primele 4 runde. Cu un brazilian -minune Eric, dar şi cu mulţi „trabajadores” în primul 11 visul unei participări în eurocupe nu este o iluzie.
Şi dincolo de calităţile de antrenor pe care le-a demonstrat în aceşti ani, am mai observat la Pustai şi o atitudine pozitivă faţă de meseria sa. Rar l-am văzut protestând la adresa arbitrilor sau găsind scuze pentru un insucces al echipei sale.
Ca o părere personala, il văd pe Cristi Pustai în scurt timp la o echipă mare din Bucureşti. A fost şi în trecut remarcat de Gerorge Copos după un meci direct în Giuleşti, dar sunt sigur că ambiţiile antrenorului sunt mai mari.
Dacă va continua pe acelaşi drum pe care a pornit în 2007, Pustai poate ajunge însă şi mai sus, de ce nu, chiar şi la prima reprezentativă. E un pariu pe care îl fac acum, iar viitorul va confirma dacă am fost inspirat sau nu.
Pag. 1 din 11
| 2 art./pag. | Total 21 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 şi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 şi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deşi cicliştii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediţie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus &ic