Nu există etapă în Liga I care să nu suscite discuţii despre arbitraj. Dar parcă runda cu numărul 13 a fost mai ghinionistă ca oricând. Prestaţiile unor “fluieraşi” au fost în atenţia tuturor, iar arbitrii au devenit actorii principali ai meciurilor.
Din păcate, problemele sunt mai vechi şi cred că ele nu se pot rezolva prea curând, indiferent cine s-ar afla la conducerea C.C.A.
Chiar dacă de-a lungul timpului nume consacrate ale unor arbitri români, chiar de talie internaţională, s-au aflat la conducerea forului respectiv, arbitrajul românesc nu s-a îmbunătăţit vizibil, ba din contră a suferit în continuare, cel puţin la capitolul credibilitate.
Prestaţia lui Mugurel Drăgănescu, dar mai ales a asistenţilor săi în de acum celebrul meci Rapid - Pandurii 1-1 de luni seara, a aruncat în aer întreg fotbalul românesc.
S-au aruncat vorbe grele, iar cei care clamau altădată corectitudinea au fost nevoiţi acum să îşi revizuiască poziţia şi să devină mai mult decât împăciuitori, ajungându-se pînă într-acolo încât scuzele au fost cele mai potrivite pentru a explica situaţia.
Pană la urmă daca în alte cazuri s-a mers doar până la o suspendare de câteva etape, pentru Drăgănescu s-a ales soluţia extremă, ba chiar i s-a oferit “posibilitatea” de a-şi semna singur ieşirea din scenă.
Greşeli mari au mai fost si vor mai fi, dar de fiecare dată atunci când se greşeşte în favoarea echipelor mari parcă apele se învolburează mai tare. Pentru că dacă unul dintre granzi este avantajat, în sprijinul celor mici sar şefii celorlaltor grupări cu pretenţii, care văd o conspiraţie chiar împotriva lor!
Lumea arbitrajului nu se va schimba, asta şi pentru că în lumea cavalerilor în negru se merge cu jumătăţi de măsură. Nu se iau măsuri drastice atunci când trebuie, iar când acestea nu se impun, se taie în carne vie pentru că printre arbitri nu fiecare este “baiatul lui tata”.
Dacă Drăgănescu era penalizat aşa cum trebuia după ce a făcut praf câteva meciuri în acest început de sezon, poate nu mai discutam acum de catastrofa de la Rapid - Pandurii.
Din păcate prestaţiile lui au fost”copiate” şi de alţi arbitri, de la care lumea fotbalului poate chiar avea pretenţii mai mari. Pe Ovidiu Haţegan l-am văzut greşind prima dată mai grav la Urziceni, iar Marius Avram a strâns mai multe decizii anapoda în ultimele etape.
Şi, ciudat, toate acestea se întâmplă într-un moment când “vârfurile” arbitrajului românesc au început să primescă delegări constante chiar şi în Liga Campionilor.
E doar o recunoaştere a meritelor unora, pentru că de fapt întregul suferă. Iar vindecarea nu pare sa se întrevadă la orizont.
Pag. 1 din 11
| 2 art./pag. | Total 21 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 şi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 şi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deşi cicliştii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediţie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus &ic