Ruleta tie-break-ului

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 13 Noi. 2010

 

Ultimul Masters al acestui an a oferit dou─â semifinale excep┼úionale prin suspansul tr─âit, a┼ča cum nu au mai fost în acest an, cel pu┼úin la turneele majore.
 
 Paradoxal, ambii juc─âtori învin┼či au avut câteva mingi de meci pe finalul partidelor, ┼či au câ┼čtigat mai multe puncte decât adversarii lor.
 
În prima semifinal─â, al patrulea favorit al turneului, Robin Soderling, a trecut de localnicul Michael Llodra cu 6-7(0),7-5,7-6(6) în 2 ore ┼či 50 de minute, dup─â ce a salvat trei mingi de meci pe propriul serviciu, în al doisprezecelea game al setului decisiv. Pe una din ele Llodra o poate regreta îndelung, passingul s─âu de forehand în lung de linie oprindu-se pu┼úin sub fileu.
 
Totu┼či, francezul se poate mul┼úumi cu o s─âpt─âmân─â reu┼čit─â, în care a învins trei capi de serie, printre care ┼či campionul edi┼úiei trecute, Novak Djokovic, ┼či a ajuns pentru prima dat─â în semifinalele unui Masters 1000. De asemenea, în perspectiva finalei de Cupa Davis contra Serbiei, Llodra câ┼čtig─â teren pentru o titularizare la simplu.
 
Soderling, la a treia semifinal─â a sezonului într-un turneu Masters, se calific─â în premier─â pentru final─â, acolo unde îl va a┼čtepta Gael Monfils, performerul zilei, care a reu┼čit s─â-l elimine pe Roger Federer dup─â trei tie-breakuri, 7-6(7),6-7(1),7-6(4).
 
Gael a reu┼čit s─â revin─â de la 1-4 în decisiv ┼či a salvat cinci mingi de meci, la 5-6. Chiar dac─â Roger a câ┼čtigat cu patru puncte mai mult decât adversarul s─âu, câteva gre┼čeli nefor┼úate pe forehand l-au costat scump în tie-breakul setului decisiv, oferindu-i ┼čansa lui Monfils de a disputa o nou─â final─â la Bercy, în fa┼úa propriului public.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 22 Noi. 2010

Djokovic, fără emoţii

Dup─â Murray ┼či Federer în prima zi, a venit rândul lui Novak Djokovic s─â-┼či marcheze intrarea în turneu cu o victorie clar─â, 6-3, 6-3 împotriva lui Tomas Berdych. Aproape de finalul unui sezon mai degrab─â modest pentru nivelul s─âu obi┼čnuit (doar dou─â titluri din patru finale, în compara┼úie cu cele cinci din zece de anul trecut)

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 22 Noi. 2010

Murray ┼či Federer, ├«n control

Andy Murray nu a ratat debutul la Turneul Campionilor de la Londra; sco┼úianul l-a învins într-o manier─â conving─âtoare pe Robin Soderling, 6-2,6-4 într-o or─â ┼či 20 de minute. Prin jocul s─âu inteligent de contr─â, bazat pe o ap─ârare f─âr─â bre┼č─â ┼či o varia┼úie constant─â a loviturilor în timpul unui punct...

Pag. 2 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole