Europa ca model

sport101.ro - Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / Data: 19 Noi. 2010

Brazilia - Argentina este finala visat─â de mul┼úi, meciul care treze┼čte cele mai mari orgolii printre fanii sud-americani ┼či nu numai. Amicalul jucat la Doha a fost un compromis acceptat de ambele mari rivale pentru petrodolarii oferiti de magna┼úii din Golf.

Meciul a fost unul dezam─âgitor îns─â, atât Brazilia cât ┼či Argentina au mimat jocul ┼či a ie┼čit o înfruntare în care pasele strâmbe ┼či prelu─ârile gre┼čite ┼či-au f─âcut loc mai des decât artificiile tehnice. Spectacolul a lipsit cu des─âvâr┼čire, iar cei care au cotizat pentru a-i vedea la lucru pe Messi sau Ronaldionho au a┼čteptat în van execu┼úiile lor extraterestre. Starul argentinian s-a mai salvat cu golul marcat în prelungiri, care a decis meciul în favoarea “pumelor”, îns─â impresia general─â nu mi-a fost schimbat─â, cea a unui meci fad, lipsit de ritm. La fel a fost evolu┼úia celor 2 na┼úionale sud-americane ┼či la CM 2010, acolo unde ambele au p─âr─âsit competi┼úia în sferturi.

Atât pentru brazilieni cât ┼či pentru argentinieni experimentele s-au dovedit falimentare, Maradona ┼či Dunga plecând dup─â e┼čecurile greu de acceptat de la Mondialul african.
M-a┼č opri un pic la antrenorul carioca, un  revolu┼úionar care a încercat s─â schimbe pu┼úin stilul sud-american excentric cu unul mai realist, al jocului la rezultat. Pentru asta ┼či-a atras antipatia presei, dar ┼či a marelui Johann Cruyff, care s-a ar─âtat dezgustat de presta┼úiile carioca.
Carlos ┼či-a v─âzut de treab─â, dar pân─â la urm─â nici m─âcar aceast─â abordare nu a fost încununat─â de succes, Olanda fiind insensibil─â la schimb─ârile de stil ale adversarului.

Pentru Maradona ie┼čirea din scen─â a fost îns─â mai dureroas─â. Lacrimile de dupa finala de la Roma nu le uitase  nimeni, iar pentru Dieguito venise  vremea revan┼čei. Butoia┼čul atomic a sim┼úit c─â Divinitatea îl va ajuta ┼či s-a proclamat dinainte câ┼čtig─âtor. Finalul meciului l-a g─âsit îns─â tot în lacrimi, încercând s─â î┼či consoleze copiii, învin┼či la un scor care nu mai las─â loc de interpret─âri.

Dup─â calificarea a 4 echipe din America Latin─â în sferturi, Europa era vazut─â perdant─â de toata lumea. A acaparat  îns─â în final prin cele 3 echipe r─âmase în curs─â tot podiumul, dând o lec┼úie de fotbal rivalilor sud-americani. Aceast─â lec┼úie se poate repeta ┼či peste 4 ani, dac─â lucrurile vor evolua la fel. Fotbalul sud-american este în mare sc─âdere, iar pentru antrenorii Menezes si Batista greul începe abia acum. Brazilia 2014 poate s─â fie cap─ât de linie ┼či pentru ei.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 29 Noi. 2010

Cavaler...f─âr─â fluier

Fotbalul mic ofer─â mereu imagini memorabile. Orice meci, indiferent de categorie, las─â în urma lui pove┼čti haioase. Am v─âzut de-a lungul timpului b─ât─âi primite de “fluiera┼či”, amenin┼ú─âri ale primarilor la adresa adversarilor ┼či meciuri întrerupte din cauza lipsei asisten┼úei medicale.

sport101.ro / Tableta de FOTBAL / Autor: George Drafta / 26 Noi. 2010

Experienţa Ligii Campionilor

Liga Campionilor este f─âr─â îndoial─â cea mai important─â competi┼úie intercluburi din lume. Pentru majoritatea echipelor cu nume ale b─âtrânului continent este principalul obiectiv al sezonului. Doar pentru ele, pentru c─â odat─â cu noul format implementat în 1992

Pag. 6 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole