ProSport ne prezintă un text aparţinând lui Adrian Păunescu, scris înainte de decembrie 1989, în care poetul a avut curajul să spună câteva adevăruri dureroase despre fotbalul românesc şi despre rolul nefast al echipelor militare, în special Steaua şi Dinamo (Victoria nefiind însă menajată nici ea). Este un text curajos, care din păcate pentru marele public de atunci (sau din fericire pentru integritatea fizică a autorului textului, depinde de perspectivă) nu a ajuns în librării, în pofida dorinţei lui Adrian Păunescu.
În aceeaşi publicaţie găsim un material despre Ovidiu Toniţa, component al echipei naţionale de rugby, care poate ajunge la cea de-a patra Cupă Mondială din carieră, performanţă rarisimă pe plan internaţional.
Unul dintre puţinele interviuri dedicate meciului de rugby România – Uruguay, decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială, poate fi găsit în secţiunea de sport a Evenimentului Zilei. Este simptomatic, şi în acelaşi timp foarte trist, că un eveniment atât de important nu îşi găseşte locul pe care îl merită în paginile (fie ele şi de Internet) marilor publicaţii de specialitate.
În Gazeta Sporturilor puteţi găsi un interviu cu Dumitru Munteanu, fostul mare fotbalist al Petrolului Ploieşti din anii ’50-60. Este un text interesant, însă a cărui valoare este mult scăzută de lipsa de background istoric a autorului interviului.
Tot în Gazetă ne reîntâlnim cu un nume foarte mare al fotbalului românesc, Gheorghe Popescu, care ne vorbeşte despre câteva dintre ‘’ luminile şi umbrele’’ din cariera sa. Sunt câteva aspecte controversate în acest text, însă vă las plăcerea de a le descoperi singuri.
În Gândul de ieri, 25 noiembrie, Ion Iliescu vorbeşte despre ieşirea nervoasă a lui Sorin Cârţu de la Basel, precum şi despre fotbalul românesc. Chiar dacă, măcar parţial, cuvintele tari folosite de Ion Iliescu au acoperire în realitate, această ieşire la rampă a “lupului moralist” reprezintă o nouă sfidare a bunului simţ şi a memoriei victimelor din decembrie 1989 şi iunie 1990. Însă atunci când glasul raţiunii nu reuşeşte să se facă auzit, iar jurnaliştii nu respectă nici cele mai elementare norme deontologice, călăii devin repere morale şi vedete ale arenei publice.
România Liberă ne oferă un interviu cu una dintre cele mai importante atlete ale României, Gabriela Szabo. Îl puteţi citi aici.
Chiar dacă paginile web ale federaţiilor nu fac obiectul revistei presei , am ales să vă prezint şi un text despre Grigore Caracostea, părintele rugby-ului românesc, semnat de Mihai Cojocaru, care apare pe site-ul Federaţiei Române de Rugby.
Lectură plăcută !
Pag. 2 din 4
| 2 art./pag. | Total 8 art. |
Mâine se desfăşoară prima clasică cu adevărat importantă din acest sezon, Milano-San Remo. Considerată unul
Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a în
Campionul mondial din 2009 şi-a apărat tricoul albastru în ultimele 2 etape ale cursei dintre Marea Tireniană �
În deschiderea meciului cu Utah de săptămâna trecută, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de
În Mexic s-a desfăşurat între 3 şi 6 martie a doua etapă a sezonului 2011 din Campionatul Mondial de ral
Ultima etapă din Paris-Nice nu a adus modificări majore în clasamentul general, deşi cicliştii au trecut peste
Cea mai lungă etapă din această ediţie de Tirreno-Adriatico a fost oportună pentru Philippe Gilbert, învingă
Scoţianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc şi s-a impus &ic