Bundesliga - Avancronica etapei a XVI-a

Fotbal - Germania / Autor: Lucian Botezatu / Data: 10 Dec. 2010

Deja se cunoa┼čte campioana de iarn─â în Bundesliga, cu dou─â etape r─âmase pân─â la tragerea cortinei peste campionatul german. Borussia Dortmund are un avans confortabil de 10 puncte, ce va oferi juc─âtorilor lui Jurgen Klopp o vacan┼ú─â mai mult decât fericit─â.

Balul din aceast─â rund─â este deschis în aceast─â sear─â de duelul dintre Hannover ┼či Stuttgart, forma┼úia lui Mirko Slomka venind de pe un loc 4 nea┼čteptat ┼či nici m─âcar visat înaintea acestei stagiuni. În ultimele 4 etape juc─âtorii gazd─â de azi au reu┼čit s─â adune maximum de puncte. Nu acela┼či lucru se poate spune despre Stuttgart, echip─â ce înc─â mai caut─â prima victorie în deplasare ┼či care vine cu cu┼úitul la os, ┼úinând cont de situa┼úia extrem de grea pe care o traverseaz─â ┼čvabii, locul 16 dup─â aproape un tur întreg de campionat fiind un lucru de neconceput pentru oficialii clubului lui Marica.

Ziua de sâmb─ât─â ne rezerv─â alte 6 partide, una mai interesant─â decât cealalt─â, din care se eviden┼úiaz─â totu┼či duelul liderului Borussia Dortmund cu Werder Bremen, dou─â echipe cu preten┼úii în acest an. Dac─â gazdele au un sezon de excep┼úie, pentru elevii lui Thomas Schaaf evolu┼úiile de pân─â acum n-au fost dintre cele mai bune. Un alt derby interesant este cel în care se vor înfrunta Hamburg ┼či Bayer Leverkusen, dou─â echipe ce aspir─â la cupele europene, care vor încerca s─â termine pe o pozi┼úie cât mai confortabil─â acest tur de campionat.

Pe campioana en titre, Bayern Munchen, o g─âsim abia pe locul 7, la diferen┼ú─â foarte mare de liderul BVB, obiectivul bavarezilor de a cuceri înc─â o dat─â titlul p─ârând a fi mai degrab─â extras din basmele pentru copii. Pe Allianz Arena se va deplasa micu┼úa echip─â din Hamburg, St. Pauli, nou promovata fiind victim─â sigur─â înaintea acestei dispute dac─â e s─â compar─âm valoarea ┼či for┼úa financiar─â a celor dou─â.

Celelalte meciuri ce vor avea loc sâmb─ât─â sunt FC Koln vs Eintracht Frankfurt, Kaiserslautern vs Wolfsburg ┼či Hoffenheim vs Nurnberg.

Duminic─â sunt programate ┼či ultimele dou─â partide, capul de afi┼č fiind ┼úinut de disputa de la Mainz, unde forma┼úia lui Thomas Tuchel, ocupanta pozi┼úiei secunde, va primi vizita elevilor lui Felix Magath. Schalke este o echip─â cu juc─âtori foarte buni, dar care are ┼čanse mari s─â ierneze în coada clasamentului, doar dou─â victorii în ultimele dou─â etape putând aduce ceva mai mult─â lini┼čte la Gelsenkirchen, lucru posibil având în vedere forma destul de bun─â a „minerilor”.

Cel─âlalt meci de duminic─â se va juca pe Badenova Stadion, unde Freiburg, ocupanta locului 5, va primi vizita „lanternei ro┼čii” Borussia Monchengladbach.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 07 Feb. 2011

Bundesliga - Cronica etapei a XXI-a

De┼či nu a reu┼čit decât un egal, Borussia Dortmund s-a distan┼úat în fruntea clasamentului la 12 puncte de urm─âtoarea clasat─â, Bayer Leverkusen.

Fotbal / Germania / Autor: Lucian Botezatu / 04 Feb. 2011

Bundesliga - Avancronica etapei a XXI-a

Ca de obicei, în Germania etapa se deschide vineri, în aceast─â s─âpt─âmân─â fiind programat un super meci în prologul rundei, Borussia Dortmund primind vizita echipei din Gelsenkirchen. F─âr─â japonezul Shinji Kagawa, care va lipsi pân─â la sfâr┼čitul sezonului...

Pag. 5 din 13 | 2 art./pag. | Total 25 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole