Stephen Maguire merge în finala cu John Higgins

Snooker - Turnee majore / Autor: Florentin Nica / Data: 20 Feb. 2011

Meci dramatic în noaptea de 19 februarie 2011, având toate ingredientele necesare unei finale: cei doi sportivi au dus partida în joc decisiv, au f─âcut spectacol cu atacuri curajoase, dar au ┼či ratat lovituri esen┼úiale în economia disputei; am avut parte chiar ┼či de break-uri de peste 100 de puncte (din partea lui Maguire: 109 ┼či 137 de puncte).

Mark Selby a pierdut meciul din cauza deschiderii nereu┼čite în frame-ul decisiv; Maguire a venit la mas─â ┼či a avut o evolu┼úie excelent─â cu o lovitur─â cu manta la buzunarul de mijloc stânga absolut superb─â; s-a oprit doar la un break de 67 de puncte; Selby ar fi avut nevoie de dou─â snookere, dar jucând bila roz acest num─âr a crescut la trei; nu a ob┼úinut niciunul pentru c─â i-a a┼čezat pe buzunarul superior dreapta o bil─â lui Maguire, iar acesta a câ┼čtigat cu 6-5.

Selby încearc─â în primul frame s─â întoarc─â bila alb─â în jum─âtatea inferioar─â a mesei, dar nu reu┼če┼čte. Maguire construie┼čte un break de 70 de puncte ┼či duce scorul la 1-0. Un break de 39 de puncte, urmat de un joc de a┼čteptare ┼či un fault al lui Maguire, dup─â ce reu┼čise lovitura de buzunar, îi sunt suficiente lui Selby pentru a egala (1-1). În frame-ul urm─âtor, când s-a ajuns la ultimele bile de pe mas─â (cele colorate), Mark Selby a avut r─âbdare: el a a┼čteptat gre┼čeala adversarului ca un vân─âtor ce-┼či a┼čtepat─â prada, ca un soldat ce-l a┼čteptat─â pe cel─âlalt s─â-┼či epuizeze muni┼úia, iar apoi îi iese în fa┼ú─â ┼či-l execut─â. Din p─âcate, Selby a ie┼čit din tran┼čee ┼či s-a a┼čezat cu spatele la zid, apoi dându-i singurul glon┼ú pe care-l mai avea lui Maguire, care a dus scorul la 2-1 într-un mod nesperat. El a profitat de faptul c─â Mark Selby i-a l─âsat ultima bil─â neagr─â pe buzunarul superior stâng – aceasta se afla în momentul în care în care Selby a executat lovitura pe manta superioar─â – ┼či a intrat în avantaj. Sesiunea întâi s-a încheiat apoi la egalitate dup─â un joc mai lung ┼či mai încâlcit pe care ┼či l-a adjudecat englezul Selby.

Dup─â pauz─â, Maguire rateaz─â bila neagr─â de pe punct ┼či Selby închide masa (2-3). Sco┼úianul d─â un r─âspuns pe m─âsur─â, un break de 137 de puncte ajutându-l s─â egaleze (3-3). Bufonul din Leicester, dup─â o lovitur─â grea de distan┼ú─â, reu┼če┼čte un alt break consistent (88 de puncte) ┼či duce din nou scorul în avantajul s─âu (3-4). Frame-ul urm─âtor îi revine sco┼úianului: se joac─â la bila galben─â. Selby rateaz─â lovitura defensiv─â, iar Maguire caut─â ┼či g─âse┼čte cu acea bil─â buzunarul verde, egalând din nou (4-4). Apoi intr─â ┼či el în avantaj în urma unui break de 109 puncte (5-4). Selby g─âse┼čte puterea interioar─â s─â duc─â meciul în joc decisiv, realizând un break de 90 de puncte, dar gre┼če┼čte în ultimul frame chiar în deschiderea acestuia ┼či pierde cu scorul de 6-5.

Dup─â meci Maguire a declarat: „În joc decisiv ceea ce-┼úi dore┼čti este o ┼čans─â, iar eu când am avut una am vrut s─â profit de ea ┼či s─â r─âmân cât mai mult posibil la mas─â. A┼č fi putut s─â joc o lovitur─â de siguran┼ú─â în locul uneia cu manta, dar m-am decis s─â o aleg pe ultima. Mark are obiceiul de a te pune în situa┼úii complicate ┼či e foarte greu s─â-l îndep─ârtezi de la mas─â. Nu e deloc încânt─âtor s─â pierzi un joc în felul acesta, dar de data asta a fost rândul meu s─â câ┼čtig. Eu ┼či John suntem foarte buni prieteni, dar suntem amândoi profesioni┼čti, iar prietenia noastr─â nu ne va afecta meciul de mâine. Când ne antren─âm împreun─â mai mereu avem meciuri foarte bune, de aceea cred c─â ┼či mâine vom avea o partid─â de o calitate ridicat─â. Dreptul de a m─â l─âuda c─â am câ┼čtigat e mai important decât un titlu. John joac─â excelent ┼či chiar ┼či când prinde o zi mai pu┼úin fast─â tot e foarte greu de învins. E foarte bine chiar ┼či numai pentru faptul c─â am reu┼čit s─â ajung în final─â, dar dac─â voi pierde mâine cu siguran┼ú─â voi fi devastat.”

Anul acesta vom avea o final─â 100% sco┼úian─â (John Higgins – Stephen Maguire). Acest lucru nu s-a mai întâmplat de mult timp: acum ┼čase ani Stephen Hendry l-a învins pe Graeme Dott în finala Cupei Malta.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 17 Feb. 2011

John Higgins trece de Dave Harold

John Higgins î┼či trece în cont primul frame dup─â ce Dave Harold rateaz─â o lovitur─â cu sprijinul la bila roz. Tot sco┼úianul ia ┼či al doilea frame: Harold risc─â o lovitur─â de distan┼ú─â permi┼úându-i lui Higgins s─â vin─â la mas─â. El face un break de 65 de puncte, dar rateaz─â bila neagr─â...

Snooker / Turnee majore / Autor: Florentin Nica / 17 Feb. 2011

Ryan Day este surpriza pl─âcut─â a Openului Galez 2011

Ryan Day produce un snooker de cea mai bun─â calitate în seara de 16 februarie 2011. Înc─â din debutul partidei el arat─â c─â este în form─â mare ┼či î┼či trece în cont primul frame dup─â ce strânge 109 puncte dintr-o vizit─â la mas─â. Profit─â apoi de o ratare a lui Ronnie...

Pag. 4 din 29 | 2 art./pag. | Total 57 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole