Întoarcerea taurilor

sport101.ro - Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 15 Mar. 2011

În deschiderea meciului cu Utah de s─âpt─âmâna trecut─â, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de la câ┼čtigarea primului titlu de campioan─â NBA. Au spus câteva cuvinte pentru fani doi dintre juc─âtorii de baz─â de atunci: Michael Jordan ┼či Scottie Pippen. De┼či patron al echipei Charlotte Bobcats, Jordan ┼či-a exprimat speran┼úa c─â echipa lui Tom Thibodeau nu va a┼čtepta ┼čapte ani pentru un titlu (dup─â ┼čapte sezoane în NBA Jordan a cucerit primul titlu de campion NBA). Afirma┼úia vine s─â înt─âreasc─â o alt─â declara┼úie a sa conform c─âreia Derrick Rose merit─â cu prisosin┼ú─â s─â fie ales MVP-ul sezonului. Dincolo de vorbele menite s─â-i încânte pe suporteri, Jordan are acoperire în ceea ce spune. Confirmarea a venit aproape instantaneu. Rose 17 puncte în primul sfert,  30 de puncte avantaj dup─â 20 de minute ┼či un nou record de co┼čuri de trei puncte într-un meci al clubului (18).

La începutul sezonului Derrick Rose era considerat unul din cei mai buni point guards din NBA al─âturi de Chris Paul, Deron Williams, Steve Nash sau Rajon Rando. Presta┼úiile sale din sezonul actual au ajutat echipa din Chicago s─â se transforme dintr-una care se zb─âtea în mediocritate ┼či mergea în play-off pentru a face doar act de prezen┼ú─â (excep┼úie f─âcând memorabila serie cu Boston în 2009) într-una care lupt─â de la egal la egal cu Boston pentru primul loc în Conferin┼ú─â.

Un rol cel pu┼úin la fel de important în succesul “taurilor” îl joac─â antrenorul Tom Thibodeau (favorit la titlul de antrenorul anului). Statisticile indic─â faptul c─â doar defensiva celor din Boston a permis adversarilor s─â înscrie mai multe puncte în medie pe meci. De┼či au lipsit perioade insemnate de timp, Noah ┼či Boozer au contribuit decisiv la blocarea atacurilor adverse atunci când s-au aflat pe teren.

Programul relativ mai u┼čor ┼či meciul direct cu Boston pe teren propriu ofer─â premisele unei configura┼úii a clasamentului pe cât de surprinz─âtoare, pe atât de favorabil─â pentru Chicago Bulls. Coroborat cu absen┼úa problemelor de s─ân─âtate, avantajul terenului propriu va reprezenta pentru forma┼úia din ora┼čul care l-a f─âcut faimos pe Al Capone un atu  greu de contracarat de adversari.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 21 Feb. 2011

Un All-Star Game de vis

Kobe Bryant Foto newsone.com

Înc─â din primele minute Kobe Bryant a vrut s─â atrag─â aten┼úia asupra faptului c─â ┼úine foarte mult s─â-l egaleze pe Bob Petit la num─ârul de titluri de MVP în All-Star Game (4), marcând 9 din primele 19 puncte ale Vestului.

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 09 Feb. 2011

În cădere liberă

Atunci când vrei s─â câ┼čtigi premiul suprem e┼čti dispus s─â ri┼čti foarte mult, uneori chiar totul. În NBA tranzac┼úiile cu un risc ridicat s-au înmul┼úit din pricina celor de la Boston ┼či Lakers. Trecerea lui Ray Allen ┼či Kevin Garnett la Celtics ┼či cea a lui Gasol la Lakers...

Pag. 2 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole