Întoarcerea taurilor

sport101.ro - Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / Data: 15 Mar. 2011

În deschiderea meciului cu Utah de s─âpt─âmâna trecut─â, Chicago a celebrat împlinirea a 20 de ani de la câ┼čtigarea primului titlu de campioan─â NBA. Au spus câteva cuvinte pentru fani doi dintre juc─âtorii de baz─â de atunci: Michael Jordan ┼či Scottie Pippen. De┼či patron al echipei Charlotte Bobcats, Jordan ┼či-a exprimat speran┼úa c─â echipa lui Tom Thibodeau nu va a┼čtepta ┼čapte ani pentru un titlu (dup─â ┼čapte sezoane în NBA Jordan a cucerit primul titlu de campion NBA). Afirma┼úia vine s─â înt─âreasc─â o alt─â declara┼úie a sa conform c─âreia Derrick Rose merit─â cu prisosin┼ú─â s─â fie ales MVP-ul sezonului. Dincolo de vorbele menite s─â-i încânte pe suporteri, Jordan are acoperire în ceea ce spune. Confirmarea a venit aproape instantaneu. Rose 17 puncte în primul sfert,  30 de puncte avantaj dup─â 20 de minute ┼či un nou record de co┼čuri de trei puncte într-un meci al clubului (18).

La începutul sezonului Derrick Rose era considerat unul din cei mai buni point guards din NBA al─âturi de Chris Paul, Deron Williams, Steve Nash sau Rajon Rando. Presta┼úiile sale din sezonul actual au ajutat echipa din Chicago s─â se transforme dintr-una care se zb─âtea în mediocritate ┼či mergea în play-off pentru a face doar act de prezen┼ú─â (excep┼úie f─âcând memorabila serie cu Boston în 2009) într-una care lupt─â de la egal la egal cu Boston pentru primul loc în Conferin┼ú─â.

Un rol cel pu┼úin la fel de important în succesul “taurilor” îl joac─â antrenorul Tom Thibodeau (favorit la titlul de antrenorul anului). Statisticile indic─â faptul c─â doar defensiva celor din Boston a permis adversarilor s─â înscrie mai multe puncte în medie pe meci. De┼či au lipsit perioade insemnate de timp, Noah ┼či Boozer au contribuit decisiv la blocarea atacurilor adverse atunci când s-au aflat pe teren.

Programul relativ mai u┼čor ┼či meciul direct cu Boston pe teren propriu ofer─â premisele unei configura┼úii a clasamentului pe cât de surprinz─âtoare, pe atât de favorabil─â pentru Chicago Bulls. Coroborat cu absen┼úa problemelor de s─ân─âtate, avantajul terenului propriu va reprezenta pentru forma┼úia din ora┼čul care l-a f─âcut faimos pe Al Capone un atu  greu de contracarat de adversari.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 24 Dec. 2010

Giganţi frânţi

Yao Ming Foto onemanfastbreak.net/Getty Images

Pentru a câ┼čtiga titlul NBA ai nevoie de un juc─âtor care s─â poat─â înscrie aproape în fiecare sear─â peste 25-30 de puncte, de altul care s─â domine jocul sub panou ┼či de un grup de juc─âtori redutabili pentru orice adversar. Fiecare echip─â are în componen┼úa sa...

sport101.ro / Tableta de BASCHET / Autor: Dumitru Virgil Darie / 13 Dec. 2010

Big Fish

Derek Fisher, alaturi de bunul sau prieten Kobe Bryant
Foto zimbio.com

În NBA fiecare dolar e dr─âmuit sau a┼ča ar trebui s─â fie. Unul din cele mai dificile momente e acela când trebuie s─â te hot─âr─â┼čti dac─â reînnoie┼čti contractul unui juc─âtor care a trecut bine de 30 de ani. ┼×i dac─â juc─âtorul respectiv...

Pag. 5 din 7 | 2 art./pag. | Total 14 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole