Oltchim nu depăşeşte complexul danez: 23:27 cu Randers HK, în prima etapă a Ligii Campionilor

Handbal feminin - Competiţii europene / Data: 09 Oct. 2010
Camila Dalby a perforat de 10 ori poarta Oltchimului
Foto: Hans Carstens

Oltchim a avut parte de un debut nefericit în Liga Campionilor, fiind învinsă cu 23:27 (12:14) de formaţia daneză Randers HK. După dubla înfrângere din finala Ligii Campionilor, sezonul 2009/2010, din faţa lui Viborg, se pare că echipa vâlceană a căpătat un adevărat complex danez , pierzând astăzi în faţa unei echipe mult mai slab cotate, care a trecut şi prin furcile caudine ale tururilor preliminare. De asemenea, poate că un rol important în această înfrângere l-a avut şi valoarea scăzută a campionatului intern, în care Oltchim, de câţiva ani buni, nu are practic adversar.

Oltchim a început foarte slab meciul, fiind condusă cu 5:1 şi7:2 (min. 10), moment în care antrenorul Peter Kovacs a solicitat time-out. Danezele au menţinut ritmul de joc la cote ridicate, reuşind să se distanţeze chiar la 7 goluri (13:6 şi 14:7). Când totul părea pierdut, pe finalul primei reprize, campioana României şi-a revenit ca boxerul din pumni, înainte de a suna gongul, şi a înscris de cinci ori consecutiv fără a primi gol, apropiindu-se la o diferenţă surmontabilă în 30 de minute de joc, doar 2 goluri. Aşadar, 12:14 la pauză şi speranţele renăşteau în tabăra Oltchimului.

Repriza a doua a fost identică, pierdută tot la două goluri, cu Randers forţând în primele minute şi luând un avantaj – 5 goluri – care nu a mai putut fi recuperat de echipa română. Diferenţa maximă dintre cele două echipe a fost de 8 goluri (25:17), Oltchimul reuşind să mai limiteze din proporţiile dezastrului pe finalul partidei.

Pentru echipa din Zăvoi au marcat Roxana Gatzel Han 8 goluri, Yeliz Özel 4, Ionela Stanca 3, Valentina Ardean Elisei 3, Patricia Vizitiu 2, Oana Manea 1, Cristina Neagu 1 şi Adriana Nechita 1, iar pentru Randers Camilla Dalby 10, Nina Wörz 6, Katrine Fruelund 3, Mie Augustesen 3, Mette Melgaard 1, Berit Kristensen 1, Jelena Eric 1, Anna Sophie Okkels 1 şi Maria Fisker 1. 

Etapa viitoare, Oltchim va primi vizita echipei franceze Toulon, care joacă această etapă contra echipei norvegiene Larvik.

 

Galerie imagini

Camila Dalby a perforat de 10 ori poarta Oltchimului
Foto: Hans Carstens

Articole din aceeasi categorie

Handbal feminin / Competiţii europene / 14 Noi. 2010

Dunărea Brăila şi Tomis Constanţa - aproape calificate, U Jolidon Cluj - misiune imposibilă în retur

Ada Moldovan - Dunarea Braila
Foto adevarul.ro

Ca o curiozitate, toate cele 3 echipe româneşti care au jucat sâmbătă în cupele europene au fost conduse la pauză cu un gol. La reluare însă desfăşurarea evenimentelor nu a mai fost similară, rezultatele variind de la o victorie care asigură practic calificarea la o înfrângere dură, greu de remontat în retur.

Handbal feminin / Competiţii europene / 27 Oct. 2010

Adversarele formaţiilor româneşti în turul 3 al Cupei EHF şi al Cupei Cupelor

HC Dunărea Brăila va întâlni campioana Greciei, Omi – Loux Patras, reprezentanta unui handbal care nu are o cotă foarte ridicată pe plan european. Echipa de la malul Dunării pleacă în mod cert cu prima şansă, cu atât mai mult cu cât va disputa şi meciul retur pe teren propriu.

Pag. 2 din 4 | 2 art./pag. | Total 8 art.
1234

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole