Sebastian Vettel, primul pole position din istoria circuitului de la Yeongnam

Stiri - Sporturi cu motor / Data: 23 Oct. 2010

Sebastian Vettel (Red Bull Racing) a ob┼úinut al nou─âlea pole position al sezonului ┼či va ocupa prima pozi┼úie a grilei de start în Marele Premiu al Coreei de Sud de la Yeongnam. Este primul pole position din istoria circuitului de la Yeongnam. Pilotul german va fi urmat de coechipierul s─âu ┼či liderul clasamentului general, Mark Webber, care a ob┼úinut un timp cu doar 0,074 secunde mai slab. Al treilea rezultat al calific─ârilor i-a apar┼úinut spaniolului Fernando Alonso (Ferrari), în timp ce Lewis Hamilton (McLaren  Mercedes) va pleca al patrulea.


Cursa din Coreea de Sud, o premier─â în calendarul ,,Marelui Circ”, poate clarifica multe din necunoscutele de la vârf. La constructori, Red Bull Racing are un avantaj de 45 de puncte în fa┼úa McLaren Mercedes, ┼či printr-un complex favorabil de împrejur─âri (clas─âri în primele dou─â locuri ale pilo┼úilor s─âi ┼či rezultate slabe, eventual un abandon, pentru principalii rivali), ┼či-ar putea aconta practic titlul, cu 2 etape înainte de final. Ferrari, aflat─â la aproape 100 de puncte de primul loc, nu mai are cum s─â se implice în lupta pentru primul loc.


În clasamentul pilo┼úilor conduce Mark Webber (Red Bull Racing), cu 220 de puncte, la 14 lungimi de coechipierul s─âu Sebastian Vettel ┼či Fernando Alonso (Ferrari). ┼×anse la titlu, chiar dac─â sensibil mai mici, au ┼či pilo┼úii McLaren Mercedes, Lewis Hamilton (192 de puncte) ┼či Jenson Button (189 de puncte). Pentru ace┼čtia, orice alt rezultat decât victoria, coroborat cu un succes al unuia dintre primii 3 clasa┼úi, îi scoate definitiv din cursa pentru cununa de lauri.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 15 Noi. 2010

Abu Dhabi ÔÇô Vettel c├ó┼čtig─â cursa ┼či titlul de campion

Ultima curs─â a sezonului a adus probabil una din cele mai mari surprize de pân─â acum. De┼či toat─â lumea se a┼čtepta ca duelul final s─â se dea între Webber ┼či Alonso, câ┼čtig─âtorul cursei din Abu Dhabi a fos Vettel.

Stiri / Sporturi cu motor / Autor: Iulian Cazacu / 13 Noi. 2010

Abu Dhabi ÔÇô Vettel va pleca din pole position

Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp al calific─ârilor la Abu Dhabi. Acesta a reu┼čit sa fie cel mai rapid în toate cele trei sesiuni de calificare (Q1, Q2 ┼či Q3). Germanul este urmat pe grila de start de c─âtre Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Jenson Button ┼či coechipierul sau Mark Webber, to┼úi cei cinci coborând sub 1 minut 40 de secunde.

Pag. 3 din 11 | 2 art./pag. | Total 21 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole