Shaun Murphy câştigă confruntarea tactică împotriva lui Ricky Walden
Snooker - Diverse
/ Autor: Florentin Nica / Data: 18 Mar. 2011
Meciul dintre Shaun Murphy ÅŸi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partidă lungă, tacticizată, dar cei doi sportivi au reuÅŸit ÅŸi break-uri de peste 50 de puncte.
Primul frame a fost adjudecat de către Walden. El a profitat de o greÅŸeală a lui Murphy care i-a centrat bila galbenă pe buzunar ÅŸi a închis jocul. Urmează trei frame-uri care-i revin Magicianului Murphy. În cadrul celui de-al doilea joc Walden este pus în situaÅ£ia de a avea nevoie de două faulturi (în urma a două snookere) pentru a putea câÅŸtiga. Revine în ciuda situaÅ£iei ingrate la masă, dar nu poate face mare lucru, iar adversarul său egalează (1-1).
Walden îi cedează practic jocul cu numărul trei oponentului. El a fost primul care a punctat ÅŸi a dus scorul la 0-54. Apoi, Murphy ÅŸi-a început cursa de urmărire. Este ajutat în acest sens ÅŸi de un kick nefast pentru adversar, apoi de o lovitură de distanţă foarte frumoasă care-i aduce Magicianului destul de multe aplauze din partea publicului din Dublin. Tabela ajunge să arate 53-54. Walden are ÅŸansa să închidă masa, dar se încurcă la bila roz, pe care nu reuÅŸeÅŸte să o introducă în buzunarul superior stâng, iar Murphy îl taxează (2-1). Frame-ul următor este controlat tot de Shaun, ÅŸi după o ratare a lui Walden la mijloc, Murphy duce scorul al 3-1.
Walden are probleme cu bila roz ÅŸi în finalul frame-ului la cincilea. Cei doi sportivi au fost nevoiÅ£i să se confrunte doar la ultimele două bile de pe masă. Shaun mai avea nevoie de două snookere pentru a mai spera. Dar a revenit la masă ÅŸi a făcut tot ce i-a stat în putere să obÅ£ină traiectoriile necesare pentru a ascunde bila albă după cea neagră. Observând că nu reuÅŸeÅŸte să introducă în niciun fel bila roz, Walden i-o aÅŸază lui Murphy pe buzunarul verde, astfel încât acesta nici dacă ar fi vrut să o poată Å£ine pe masă nu ar fi reuÅŸit acest lucru. În acest mod l-a obligat să cedeze frame-ul (3-2).
Ultimul joc al partidei se joacă la ultimele trei bile (neagră, roz, albastră). Cel care greşeşte este tot Walden şi Murphy duce scorul la 4-2.
Sistemul de joc pe parcursul întregii competiÅ£ii de la Dublin – competiÅ£ie care a început de ieri cu runda preliminariilor – este cel mai bun din ÅŸapte frame-uri.
Miercuri, 16 martie 2011:
Marco Fu - Michael Holt (1–4)
Mark Davis - Joe Jogia (4–0)
Anthony Hamilton - Tom Ford (4–2)
Matthew Stevens - Gerard Greene (4–2)
Ricky Walden - Liang Wenbo (4–1)
Joi, 17 martie 2011:
Martin Gould - Jamie Jones (4-0)
Andrew Higginson - Jack Lisowski (4-1)
Stephen Maguire a spus pas competiÅ£iei din Dublin pentru că se va produce un eveniment fericit în familia sa. Va fi tată pentru a treia oară. Stephen împreună cu soÅ£ia sa Sharon mai au un fiu pe nume Finn ÅŸi o fiică pe care au botezat-o Faith. Astfel, Stuart Bingham trece în optimi fără să joace meciul cu Maguire.
Galerie imagini
Articole din aceeasi categorie
Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 12 Mar. 2011
În cea de-a doua semifinală de la Chinalife Xingpai Hainan Classic, Jamie Cope câÅŸtigă categoric în faÅ£a scoÅ£ianului Graeme Dott (5-1). Englezul nu numai că-i ia ÅŸansa să câÅŸtige măcar 18.000 de lire sterline adversarului, ci deschide meciul cu un break de 142 de puncte.
Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 12 Mar. 2011
Anul acesta John Higgins l-a mai învins o dată pe Ali Carter tot într-o semifinală – în cea de la Openul Galez. Dacă luna trecută Higgins s-a impus categoric în faÅ£a englezului (6-2), în prima semifinală a turneului de la Hainan scorul a fost strâns: 5-3. Primul frame i-a revenit...
Pag. 2 din 7
| 2 art./pag. | Total 13 art. |
|