Shaun Murphy câştigă confruntarea tactică împotriva lui Ricky Walden

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 18 Mar. 2011

 

Meciul dintre Shaun Murphy şi Ricky Walden, ce s-a desfăşurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partidă lungă, tacticizată, dar cei doi sportivi au reuşit şi break-uri de peste 50 de puncte.
 
Primul frame a fost adjudecat de către Walden. El a profitat de o greşeală a lui Murphy care i-a centrat bila galbenă pe buzunar şi a închis jocul. Urmează trei frame-uri care-i revin Magicianului Murphy. În cadrul celui de-al doilea joc Walden este pus în situaţia de a avea nevoie de două faulturi (în urma a două snookere) pentru a putea câştiga. Revine în ciuda situaţiei ingrate la masă, dar nu poate face mare lucru, iar adversarul său egalează (1-1).
           
Walden îi cedează practic jocul cu numărul trei oponentului. El a fost primul care a punctat şi a dus scorul la 0-54. Apoi, Murphy şi-a început cursa de urmărire. Este ajutat în acest sens şi de un kick nefast pentru adversar, apoi de o lovitură de distanţă foarte frumoasă care-i aduce Magicianului destul de multe aplauze din partea publicului din Dublin. Tabela ajunge să arate 53-54. Walden are şansa să închidă masa, dar se încurcă la bila roz, pe care nu reuşeşte să o introducă în buzunarul superior stâng, iar Murphy îl taxează (2-1). Frame-ul următor este controlat tot de Shaun, şi după o ratare a lui Walden la mijloc, Murphy duce scorul al 3-1.
 
Walden are probleme cu bila roz şi în finalul frame-ului la cincilea. Cei doi sportivi au fost nevoiţi să se confrunte doar la ultimele două bile de pe masă. Shaun mai avea nevoie de două snookere pentru a mai spera. Dar a revenit la masă şi a făcut tot ce i-a stat în putere să obţină traiectoriile necesare pentru a ascunde bila albă după cea neagră. Observând că nu reuşeşte să introducă în niciun fel bila roz, Walden i-o aşază lui Murphy pe buzunarul verde, astfel încât acesta nici dacă ar fi vrut să o poată ţine pe masă nu ar fi reuşit acest lucru. În acest mod l-a obligat să cedeze frame-ul (3-2).
 
Ultimul joc al partidei se joacă la ultimele trei bile (neagră, roz, albastră). Cel care greşeşte este tot Walden şi Murphy duce scorul la 4-2.
 
Sistemul de joc pe parcursul întregii competiţii de la Dublin – competiţie care a început de ieri cu runda preliminariilor – este cel mai bun din şapte frame-uri.
 
Miercuri, 16 martie 2011:
 
Marco Fu - Michael Holt (1–4)

Mark Davis - Joe Jogia (4–0)

Anthony Hamilton - Tom Ford (4–2)

Matthew Stevens - Gerard Greene (4–2)

Ricky Walden - Liang Wenbo (4–1)
 
Joi, 17 martie 2011:
 
Martin Gould - Jamie Jones (4-0)
 
Andrew Higginson - Jack Lisowski (4-1)
 
Stephen Maguire a spus pas competiţiei din Dublin pentru că se va produce un eveniment fericit în familia sa. Va fi tată pentru a treia oară. Stephen împreună cu soţia sa Sharon mai au un fiu pe nume Finn şi o fiică pe care au botezat-o Faith. Astfel, Stuart Bingham trece în optimi fără să joace meciul cu Maguire.
 
Sursă www.worldsnooker.com

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 11 Mar. 2011

John Higgins merge în semifinalele Chinalife Xingpai Hainan Classic

John Higgins trece şi de Stephen Hendry şi de Li Yan, după ce în ziua precedentă îl învinsese pe Peter Ebdon. În ambele meciuri disputate de Vrăjitorul din Wishaw vineri 11 martie 2011 s-a înregistrat acelaşi scor, 2-0 în favoarea sa. Higgins accede astfel...

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 10 Mar. 2011

Chinalife Xingpai Hainan Classic – rezultatele primei zile

Turneul cu numele Chinalife Xingpai Hainan Classic este unul de tip invitaţional. El se află la ediţia inaugurală şi va avea loc în perioada 10-13 martie 2011. Printre vedetele invitate să ia parte la întrecere se numără Stephen Hendry – de şapte ori campion mondial, John...

Pag. 3 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole