Murray şi Federer, în control

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / Data: 22 Noi. 2010

Andy Murray nu a ratat debutul la Turneul Campionilor de la Londra; scoţianul l-a învins într-o manieră convingătoare pe Robin Soderling, 6-2,6-4 într-o oră şi 20 de minute.

Prin  jocul său inteligent de contră,  bazat pe o apărare fără breşă şi o variaţie constantă a loviturilor în timpul unui punct, Murray a reuşit să neutralizeze principala armă a adversarului său: jocul de cadenţă şi forţa loviturilor.

Cu toate acestea, Murray nu s-a impus doar dejucând planul suedezului; Andy a servit 10 aşi  şi dacă  raportul punctelor obţinute pe primul serviciu este în echilibru, britanicul a variat mult mai bine la a doua minge (63 % puncte câştigate) şi a atacat eficient al doilea serviciu al lui Soderling (doar 33% puncte câştigate pentru suedez).

Campionul de la Bercy a încercat, la rândul său, să varieze jocul prin urcări la fileu, o intenţie lăudabilă, dar care n-a influenţat rezultatul meciului; de vină au fost execuţiile sale şovăitoare şi, în aceeaşi măsură, calitatea passingurilor lui Murray, care se plasează ideal pentru calificarea din grupă, după ce anul trecut a ratat prezenţa în semifinale la diferenţă de un singur game.

În sesiunea de seară, Roger Federer a intrat în competiţie cu  o victorie aşteptată contra lui David Ferrer, adversar în faţa căruia avea un palmares de 10-0. La capătul unui meci dezlânat, în care Ferrer a avut o evoluţie crispată, mai ales în primul set, iar Federer a căutat să-şi regleze jocul ofensiv, comiţând şi multe greşeli, elveţianul s-a impus în minim de seturi, 6-1, 6-4.

Marţi, în a doua etapă a grupei, Roger Federer va trebui să ridice considerabil nivelul de joc pentru a-l învinge pe Andy Murray, în timp ce Robin Soderling şi David Ferrer se vor duela într-o partidă decisivă pentru şansele lor de calificare.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 15 Noi. 2010

Soderling, (în sfârşit) campion la Paris

Perseverenţa suedezului a fost răsplătită. După cele două finale consecutive pierdute la Roland Garros, Robin reuşeşte să se impună la Paris, pentru prima dată într-un turneu Masters 1000. În condiţiile rapide de joc indoor, ce-i servesc de minune loviturilor sale puternice şi plate, Soderling a găsit turaţia potrivită încă din startul finalei cu favoritul local, Gael Monfils.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 13 Noi. 2010

Premiere la Bercy

Roger Federer a obţinut a 12-a victorie consecutivă şi s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Mastersului de la Paris. Neînvins de la US Open, Roger a servit 18 aşi şi a pierdut doar trei puncte pe primul serviciu (nici o minge de break acordată) în succesul din sferturi, 6-1,7-6(4) cu Jurgen Melzer, cap de serie numărul 11.

Pag. 3 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole